Recepten met bonen

Wat vaker bonen op tafel zetten, is zeker geen slecht idee. Want naast gezond is het vooral heel erg lekker. Zeker als je een van deze heerlijke recepten met bonen maakt…

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Borlottibonenstoof met savooiekool

Misschien wel het grootste voordeel van deze stoof met borlottibonen? Het ruikt meteen super lekker als je de verse gremolata over de warme stoofschotel strooit. Dit is dan ook één van onze favoriete recepten met bonen!

> naar het recept: borlottibonenstoof met savooiekool

Recepten met bonen: borlottibonen met savooiekool

Kabeljauw met bonen en tomaat uit de oven

Dit krokante visje met tomaat en bonen uit de oven bewijst dat gezond en lekker mooi hand in hand kunnen gaan. Dit gerecht staat ook nog eens zo op tafel, zonder al te veel moeite. Ideaal voor doordeweeks!

> naar het recept: kabeljauw met bonen en tomaat uit de oven

Kabeljauw met bonen en tomaat uit de oven

Pappardelle al ragu van witte bonen

De combinatie van ui, wortel en bleekselderij wordt ook wel ‘soffritto’ genoemd en vormt de basis van veel Italiaanse sauzen. Wij gebruiken hem voor een van onze favoriete recepten met bonen: pappardelle al ragu. Maak voor de zekerheid een beetje extra, dan heb je de volgende dag een heerlijke lunch.

> naar het recept: pappardelle al ragu van witte bonen

Pappardelle al ragu

Mexicaanse zwartebonenschotel

Een heerlijk slow weekendgerecht. Begin halverwege de middag en laat de bonen lekker rustig sudderen, om vervolgens met het hele gezin aan tafel te genieten van deze smaakvolle Mexicaanse zwartebonenschotel. Heb je doordeweeks weinig tijd? Maak dit gerecht bijvoorbeeld in het weekend en warm het doordeweeks gemakkelijk op. Zo eet je toch de hele week gezond én lekker!

> naar het recept: Mexicaanse zwartebonenschotel

Mexicaanse zwartebonenschotel

Bonenburger

Bonen zijn perfecte vleesvervangers. Wij maken er dan ook graag vegetarische burgers van. Deze versie met kidneybonen en krokante uienringen is onweerstaanbaar lekker. Je mist het vlees absoluut niet met al deze smaken en de crunch van de uienringen. Wij zijn in ieder geval fan!

> naar het recept: bonenburger

bonenburger

Lees ook: