Pappardelle al ragu van witte bonen
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit er de ui, de wortel en de bleekselderij op laag vuur ca. 10 minuten in tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree, het venkelzaad en de rozemarijn toe en bak nog ca. 2 minuten verder.
Blus het geheel af met de wijn en laat ca. 3 minuten inkoken. Voeg de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat ca. 20 minuten rustig sudderen. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.
Voeg de bonen toe aan de saus en verwarm nog ca. 5 minuten op laag vuur. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Voeg de pasta en een scheut kookvocht toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar en verwarm nog ca. 1 minuut. Breng op smaak met zout, peper en balsamico. Lekker met een groene salade.