Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Pappardelle al ragu

Pappardelle al ragu van witte bonen

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

De combinatie van ui, wortel en bleekselderij wordt ook wel ‘soffritto’ genoemd en vormt de basis van veel Italiaanse sauzen.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit er de ui, de wortel en de bleekselderij op laag vuur ca. 10 minuten in tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree, het venkelzaad en de rozemarijn toe en bak nog ca. 2 minuten verder.

  2. Blus het geheel af met de wijn en laat ca. 3 minuten inkoken. Voeg de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat ca. 20 minuten rustig sudderen. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.

  3. Voeg de bonen toe aan de saus en verwarm nog ca. 5 minuten op laag vuur. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Voeg de pasta en een scheut kookvocht toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar en verwarm nog ca. 1 minuut. Breng op smaak met zout, peper en balsamico. Lekker met een groene salade.

Per portie: 662 kcal | 89 g koolhydraten | 22 g eiwit | 18 g vet

foto’s en receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)