
Tuinbonen met verse kruiden en gebakken ei
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit de olijfolie, de sjalot, de knoflook en een flinke snuf zout in een koekenpan op laag vuur. Bak 6-8 minuten, of tot het mengsel zachter is en geurt. Bestrooi met de pul biber, voeg de bonen toe en bak nog 2-3 minuten. Voeg de verse kruiden toe en bak nog ca. 1 minuut. Neem de pan van het vuur en roer het citroensap erdoorheen. Breng op smaak met zout, peper en eventueel extra citroensap.
Verhit intussen wat olie in een andere koekenpan. Bak de eieren in de hete pan tot het eiwit is gestold, maar de eidooiers nog zacht zijn.
Spatel het grootste deel van de feta door het bonenmengsel en verdeel het mengsel over borden. Leg de eieren erop en bestrooi met de feta, versgemalen zwarte peper en een extra snuf pul biber.