Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Tuinbonen met verse kruiden en gebakken ei

Tuinbonen met verse kruiden en gebakken ei

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Tuinbonen
Het is misschien niet het leukste klusje in de keuken, maar door tuinbonen dubbel te doppen haal je het leerachtige, buitenste velletje eraf en blijft er een glanzende groene boon over. Blancheer de bonen, laat uitlekken en afkoelen en knijp de bonen voorzichtig uit de velletjes.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie, de sjalot, de knoflook en een flinke snuf zout in een koekenpan op laag vuur. Bak 6-8 minuten, of tot het mengsel zachter is en geurt. Bestrooi met de pul biber, voeg de bonen toe en bak nog 2-3 minuten. Voeg de verse kruiden toe en bak nog ca. 1 minuut. Neem de pan van het vuur en roer het citroensap erdoorheen. Breng op smaak met zout, peper en eventueel extra citroensap.

  2. Verhit intussen wat olie in een andere koekenpan. Bak de eieren in de hete pan tot het eiwit is gestold, maar de eidooiers nog zacht zijn.

  3. Spatel het grootste deel van de feta door het bonenmengsel en verdeel het mengsel over borden. Leg de eieren erop en bestrooi met de feta, versgemalen zwarte peper en een extra snuf pul biber.

Per portie: 483 kcal | 10 g koolhydraten | 22 g eiwit | 37 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Mowie Kay Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)