Borlottibonen stoof met savooiekool
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Verhit de olijfolie in een ruime kookpan en fruit er de knoflook ca. 1 minuut in. De knoflook mag niet bruin kleuren. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut. Giet de borlottibonen af en laat goed uitlekken. Voeg de bonen, de bouillon en de laurier blaadjes toe aan de tomatenpuree. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Stoof de bonen in ca. 1 uur net gaar. Hoe rustiger je ze stooft, hoe mooier de bonen heel blijven. Voeg de koolrepen toe en stoof ze 15-20 minuten mee. Zowel de kool als de bonen moeten nu heerlijk zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Verwijder de laurier en rozemarijn.
2. Schil voor de gremolata de bovenste schil van de citroen en de sinaasappel met een dunschiller. Zorg ervoor dat het wit van de schil niet meekomt. Hak de citrusschillen en de knoflook fijn met een scherp mes. In een keukenmachine wordt het geheel te papperig en gaat het snel achteruit in smaak. Hak de peterselie fijn en meng met de knoflook en citrus. Serveer het geheel in diepe borden met een flinke schep van het lekkere stoofvocht. Strooi er de gremolata overheen.