Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Dit zijn de állerlekkerste stamppotgerechten van 2024

Dit zijn de állerlekkerste stamppotgerechten van 2024

In samenwerking met Lidl
Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Wie is er niet opgegroeid met boerenkoolstamppot, stamppot andijvie of hutspot? Niets lekkerder op een koude winterdag. Maar wil je een beetje variatie? Laat je dan inspireren door deze drie verrassende recepten. Wat ons betreft zijn dit dé allerlekkerste stamppotgerechten van deze winter.

Dé drie lekkerste stamppotgerechten van 2024

Als je één gerecht moet noemen dat typisch Hollandse kost is is het wel stamppot. Meestal denken we dan aan boerenkool, hutspot of andijvie, maar er zijn zoveel meer lekkere stamppotgerechten te bedenken.

Dit zijn wat ons betreft dé stamppotgerechten van dit jaar. Stuk voor stuk verrassend, niet moeilijk te maken en natuurlijk ontzettend lekker. En de ingrediënten, die haal je eenvoudig bij de Lidl supermarkt bij jou in de buurt.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Stamp ‘ns anders!

Heel Nederland mag weten dat Lidl dé hotspot is voor hutspot en verschillende soorten andere stamppot. Vanaf 15 januari stromen er héél veel nieuwe stamppotproducten de Lidl-winkels in en met gloednieuwe recepten is er heel veel inspiratie voor het maken van de lekkerste stamppotten.

3x recept voor dé stamppotgerechten van dit jaar

Heb je trek gekregen? Dat komt goed uit! Bekijk de recepten hieronder en kies gauw jouw favoriet!

1. Thaise zoete-aardappelstamppot met kokosmelk en shiitake-spiesjes (vega)

Dat stamppot niet altijd typisch Hollands hoeft te zijn laat dit stamppotgerecht wel zien. Met zoete aardappel, kokosmelk en shiitake-spiesjes geef je ‘m namelijk een Thaise twist, daarnaast is dit recept ook nog eens vegetarisch.

> naar het recept: Thaise zoete-aardappelstamppot met kokosmelk en shiitake-spiesjes

2. Pompoen-spitskoolstamppottaart (vega)

Kun je niet kiezen tussen een winterse stamppot of een goedgevulde quiche? Dit recept heeft het beste van twee werelden. En de salie, Parmezaanse kaas en ricotta geven ‘m ook nog eens een smaakvol Italiaans tintje.

> naar het recept: pompoen-spitskoolstamppottaart

Pompoen-spitskoolstampottaart

3. Spruitjesstamppot met rode ui, kippenbouten en geroosterde druiven

Ben je niet zo’n fan van spruitjes vanwege de bittere smaak? Let dan goed op! Je kunt spruitjes namelijk een stuk minder bitter maken: kook ze niet te lang, rooster ze in de oven of verwerk ze in dit stamppotje met zoete druiven. Zo verdwijnt de bittere smaak als sneeuw voor de zon.

> naar het recept: spruitjesstamppot met rode ui, kippenbouten en geroosterde druiven

Spruitjesstamppot met rode ui, kippenbouten en geroosterde druiven

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!