Hutspot recept (wortelstamppot)
Gemiddeld
ca. 2 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Bestrooi de braadlappen met zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit 2 el boter in een braadpan.
Braad het vlees ca. 5 minuten aan beide kanten. Voeg 2 laurierblaadjes en het bouillonblokje toe en blus af met 500 ml water. Laat het vlees ca. 2 uur en 30 minuten afgedekt sudderen.
Pel de uien en snijd ze in parten. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Schil de wortel en snijd hem in schijven.
Doe de uien, de aardappels en de wortel in een pan en doe er zo veel water bij dat alles onderstaat. Voeg een beetje zout en 1 laurierblaadje toe en breng het geheel aan de kook. Kook het geheel ca. 25 minuten.
Giet de groenten en de aardappels af en laat ze droogstomen. Roer er 1 el boter doorheen en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Stamp het geheel grof met een pureestamper. Serveer de hutspot met het stoofvlees en wat jus.