Bereiding
- Bestrooi de braadlappen met zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit 2 el boter in een braadpan.
- Braad het vlees ca. 5 minuten aan beide kanten. Voeg 2 laurierblaadjes en het bouillonblokje toe en blus af met 500 ml water. Laat het vlees ca. 2 uur en 30 minuten afgedekt sudderen.
- Pel de uien en snijd ze in parten. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Schil de wortel en snijd hem in schijven.
- Doe de uien, de aardappels en de wortel in een pan en doe er zo veel water bij dat alles onderstaat. Voeg een beetje zout en 1 laurierblaadje toe en breng het geheel aan de kook. Kook het geheel ca. 25 minuten.
- Giet de groenten en de aardappels af en laat ze droogstomen. Roer er 1 el boter doorheen en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Stamp het geheel grof met een pureestamper. Serveer de hutspot met het stoofvlees en wat jus.
Foto’s: foodies