Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
Andijviestamppot

Andijviestamppot

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Benodigdheden

  • pureestamper
Om lekker te koken hoef je het wiel niet uit te vinden. Deze andijviestamppot is namelijk het levende bewijs dat eenvoud lekker is! De ouderwetse klassieker bevat alle elementen van een lekker gerecht: romige gestampte aardappels, krokante spekjes en frisse stukjes andijvie. Zie dat maar eens te weerstaan.

Bereiding

  1. Doe de stukken aardappel in een grote pan en schenk er koud water op tot ze net onder staan. Voeg het zout toe aan het water, leg het deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur lager en laat de aardappels in 10-15 minuten gaar koken.

  2. Verhit intussen een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes krokant erin. Houd de spekreepjes op laag vuur warm zodra ze krokant zijn.

  3. Giet de aardappels af en zet de pan weer op laag vuur. Voeg direct de boter en de melk toe en stamp alles tot een smeuĆÆge puree. Voeg ook de andijvie en de geraspte nootmuskaat toe en roer goed. Proef en breng verder op smaak met zout en peper.Ā 

  4. Verdeel de andijviestamppot over borden en verdeel de spekreepjes erover.

Per portie: 489 kcal | 46 g koolhydraten | 18 g eiwit | 28 g vet

Beeld en receptuur: Winnie Verswijvel

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (6 stemmen)