
Andijviestamppot
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Bereiding
Doe de stukken aardappel in een grote pan en schenk er koud water op tot ze net onder staan. Voeg het zout toe aan het water, leg het deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur lager en laat de aardappels in 10-15 minuten gaar koken.
Verhit intussen een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes krokant erin. Houd de spekreepjes op laag vuur warm zodra ze krokant zijn.
Giet de aardappels af en zet de pan weer op laag vuur. Voeg direct de boter en de melk toe en stamp alles tot een smeuĆÆge puree. Voeg ook de andijvie en de geraspte nootmuskaat toe en roer goed. Proef en breng verder op smaak met zout en peper.Ā
Verdeel de andijviestamppot over borden en verdeel de spekreepjes erover.