Bereiding

1. Week de bonen apart van elkaar 8-12 uur in ruim koud water. Giet het weekvocht af. Doe de kidneybonen in een pan met ruim water en breng aan de kook. Voeg na 10 minuten de witte bonen toe en kook ca. 40 minuten rustig verder tot alle bonen beetgaar zij n. Giet de bonen af.

2. Verhit een scheut olie in een grote pan met dikke bodem en bak er het vegetarisch gehakt en de vegetarische spekjes in ca. 5 minuten goudbruin in. Voeg de ui en de groene peper toe en bak ca. 5 minuten verder. Voeg de overige ingrediënten inclusief de gekookte bonen toe, roer alles goed door elkaar en laat ca. 30 minuten rustig koken op laag vuur. Lekker met knapperig stokbrood.

Per portie: ca. 680 kcal
52 g eiwit | 7 g vet | 78 g koolhydraten

Valle del Sole

Heb je na deze recepten de smaak te pakken en wil je verder experimenteren met bonen? Valle del Sole heeft gedroogde bonen in alle soorten en maten. Van witte bonen tot jarpesie, familie van de tuinboon, maar dan kleiner. Sta je te trappelen en wil je deze gerechten vanavond al op tafel hebben staan? Valle del Sole heeft ook veel bonen in blik, dat scheelt je een paar uurtjes weken. Kijk op de website van Valle del Sole voor meer informatie.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter fotografie: Sander Damen Styling: Alexstyling