Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
vegetarische recepten met bonen: Cowboy beans

Cowboy beans

In samenwerking met Vegetariërsbond & Valle del Sole
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 45 min. bereidingstijd

Dit recept zit boordevol bonen, waardoor het een supervullend gerecht en ook nog eens onwijs lekker is. Gebruik de bonen die je in huis hebt en maak zoveel variaties op dit recept als je wilt!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Dit recept zit boordevol bonen, waardoor het een supervullend gerecht en ook nog eens onwijs lekker is. Gebruik de bonen die je in huis hebt en maak zoveel variaties op dit recept als je wilt!

Bereiding

  1. 1. Week de bonen apart van elkaar 8-12 uur in ruim koud water. Giet het weekvocht af. Doe de kidneybonen in een pan met ruim water en breng aan de kook. Voeg na 10 minuten de witte bonen toe en kook ca. 40 minuten rustig verder tot alle bonen beetgaar zij n. Giet de bonen af.

  2. 2. Verhit een scheut olie in een grote pan met dikke bodem en bak er het vegetarisch gehakt en de vegetarische spekjes in ca. 5 minuten goudbruin in. Voeg de ui en de groene peper toe en bak ca. 5 minuten verder. Voeg de overige ingrediënten inclusief de gekookte bonen toe, roer alles goed door elkaar en laat ca. 30 minuten rustig koken op laag vuur. Lekker met knapperig stokbrood.

Per portie: 680 kcal | 78 g koolhydraten | 52 g eiwit | 7 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter fotografie: Sander Damen Styling: Alexstyling

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)