Bonensalade met groene tahindressing
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Houd wat peterselie- en korianderblaadjes achter voor de garnering. Doe de overige kruiden met de olie, de tahin, de knoflook, het citroensap, het komijnpoeder en 50 ml water in een keukenmachine. Vermaal alles tot een gladde dressing en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog een scheutje water toe om de dressing wat smeuïger te maken.
Breng een pan water met wat zout aan de kook en blancheer er de sperziebonen 3 minuten in. Giet af, spoel met koud water en laat goed uitlekken. Doe de sperziebonen samen met de kidney- en de cannellinibonen, de paprika en de ui in een grote kom. Meng alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing erdoorheen en laat eventueel ca. 1 uur trekken of serveer direct. Garneer met de achtergehouden kruiden.