Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Bonensalade met groene tahindressing

Bonensalade met groene tahindressing

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Houd wat peterselie- en korianderblaadjes achter voor de garnering. Doe de overige kruiden met de olie, de tahin, de knoflook, het citroensap, het komijnpoeder en 50 ml water in een keukenmachine. Vermaal alles tot een gladde dressing en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog een scheutje water toe om de dressing wat smeuïger te maken.

  2. Breng een pan water met wat zout aan de kook en blancheer er de sperziebonen 3 minuten in. Giet af, spoel met koud water en laat goed uitlekken. Doe de sperziebonen samen met de kidney- en de cannellinibonen, de paprika en de ui in een grote kom. Meng alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing erdoorheen en laat eventueel ca. 1 uur trekken of serveer direct. Garneer met de achtergehouden kruiden.

Per portie: 265 kcal | 25 g koolhydraten | 12 g eiwit | 10 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Robert Billington Styling: Rachel Vere Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)