Bereiding

  1. Verhit de oven tot 150°C.
  2. Doe de kikkererwten met de hele knoflooktenen, gember, tomaten, chilipepers, tomatenpuree, specerijen, suiker, olie en 1 theelepel zout in een grote ovenbestendige sauteerpan met een passend deksel en meng alles door elkaar. Zet het deksel op de pan, zet deze in de oven en laat 1 uur en 15 minuten stoven. Roer alles halverwege goed door, tot de kruiden zacht zijn en de tomaten uiteen zijn gevallen.
  3. Doe intussen de yoghurt met de munt, verse koriander, het limoensap, de fijngehakte knoflook en ¼ theelepel zout in een keukenmachine en mix tot alles glad is en de smaakgevers fijngehakt zijn.
  4. Serveer de kikkererwten rechtstreeks uit de pan, met de yoghurt en de limoenpartjes erbij.
Ottolenghi Test Kitchen

Meer gerechten zoals deze?

Ottolenghi Test Kitchen
€24,99

Receptuur: Noor Murad en Yotam Ottolenghi Fotografie: Elena Heatherwick