Advertentie
We zijn groot fan van de makkelijke ovenrecepten van Rukmini Iyer. In de heerlijke kookboeken vol met bakplaten deelt ze gerechten die je vaak al binnen een kwartier maakt. Daarna laat je de oven het werk doen terwijl jij kan gaan relaxen. Klinkt goed, toch?
Ovenrecepten van Rukmini Iyer
Als wij zeggen ‘de koningin van de bakplaten’, dan zeggen jullie in koor: Rukmini Iyer. De afgelopen jaren kon je niet om haar heen. Ze maakte het ene na het andere succesvolle boek met bakplaten. Groen, zoet en barbecue – alles kwam voorbij. Haar boeken zijn mateloos populair in binnen- en buitenland en vliegen dan ook als zoete broodjes over de toonbank.
Na lang wachten komt er eindelijk een nieuw boek aan van Rukmini: Het Groene Kookboek. Ditmaal geen boek vol met ovenrecepten, maar wel gevuld met de lekkerste én makkelijkste vegetarische (en vegan) recepten.
De makkelijkste ovenrecepten van Rukmini Iyer
Op zoek naar makkelijke en ook heerlijke recepten voor in de oven? Zoek niet verder, want deze ovenrecepten van Rukmini Iyer worden gegarandeerd jouw nieuwe favorieten! Ze zijn eenvoudig, snel én ook nog eens heel erg lekker! Maak deze vijf bakplaten vol lekkers maar eens en ervaar het zelf.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
De meest luxe snelle quiche: broccoli, gorgonzola & walnoot
Rukmini: “Bladerdeeg als bodem voor een quiche? Maar natuurlijk! Ik zou dit onbeschaamd luxe gerecht elke dag wel kunnen eten – en het staat bovendien zo snel op tafel. Broccoli en gorgonzola passen prachtig bij elkaar en worden hier extra ‘opgespiced’ door de toevoeging van chilivlokken. Lekker met bijvoorbeeld een knapperige groene salade.”
Spruitjes & prei met feta en tijm van Rukmini Iyer
Rukmini: “Dit is zo’n snelle en eenvoudige vulling voor tortilla’s – de prei wordt heerlijk zacht, de spruitjes worden knapperig en de smaak van gebakken feta en tijm zorgt ervoor dat dit bij mij thuis geregeld op tafel staat.”
Gadogado: Indische salade met aardappels, sperziebonen & pindadressing
Rukmini: “Dit is waarschijnlijk mijn favoriete gerecht uit het boek “De groene bakplaat“: in de oven gebakken aardappels met een pittige pindadressing en sperziebonen – dat kan alleen maar lekker zijn. Mijn receptentesters zijn ook groot fan: dit is een aardappelsalade met een flinke kick.”
Bloemkool met kikkererwten & splijtkool
Rukmini: “Bloemkool uit de oven is zó lekker, en de specerijen in dit gerecht passen perfect bij de tahindressing. Zorg wel voor een grote bakplaat, zodat de bloemkool en kikkererwten lekker krokant worden. Met dit recept zet je een eenvoudige, smaakvolle maaltijd op tafel!”
Aubergines in kaneel met feta, olijven & bulgur
Rukmini: “De gekruide bulgur is heerlijk met de geroosterde aubergine, de scherpe feta en de zoete smaak van de granaatappelpitten. Het gerecht is heerlijk op kamertemperatuur, maar is ook geschikt om op te warmen.”
De meest luxe snelle quiche: broccoli, gorgonzola & walnoot
Rukmini: “Bladerdeeg als bodem voor een quiche? Maar natuurlijk! Ik zou dit onbeschaamd luxe gerecht elke dag wel kunnen eten – en het staat bovendien zo snel op tafel. Broccoli en gorgonzola passen prachtig bij elkaar en worden hier extra ‘opgespiced’ door de toevoeging van chilivlokken. Lekker met bijvoorbeeld een knapperige groene salade.”
Ingrediënten
- 320 g kant-en-klaar bladerdeeg (rol)
- 300 g broccoliroosjes (gehalveerd)
- 5 rode ui (gesnipperd)
- 1 theelepel chilivlokken
- 125 g gorgonzola piccante
- 30 g walnoten (gehakt)
- 100 ml slagroom
- 4 scharreleieren
- schil van 1 biologische citroen (geraspte)
- 1 theelepel zeezout
- 1 teentje knoflook geperst (geperst)
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C) en bekleed een kleine diepe braadslede met bakpapier. Leg het vel bladerdeeg hierop; dit moet ook de zijkanten bedekken, zodat de vulling erin blijft.
Verdeel de broccoliroosjes, rode ui, chilivlokken, walnoten en gorgonzola gelijkmatig over het deeg.
Klop de slagroom, eieren, citroenschil, zeezout en knoflook door elkaar en schenk dit mengsel over de broccoli en kaas. Zet het geheel 30 minuten in de oven. Het bladerdeeg is dan gaar en in het midden is de quiche nog een beetje vloeibaar.
Laat 10 minuten rusten, in de braadslede, en dien warm op, of op kamertemperatuur.
Meer inspiratie? Lees ook:
Onze tips
Snelle recepten: deze gerechten zijn binnen 30 minuten klaar
Comfortfood uit één pan: 6x heerlijke recepten
7x de lekkerste recepten met witlof
Brisket: de beste recepten met het klapstuk
5x lekkere film snacks voor de ultieme filmavond
10x de lekkerste vegetarische recepten met peulvruchten
Zo bak jij het perfecte Franse stokbrood
6x Halloween traktaties voor kinderen
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.