Ovenrecepten van Rukmini Iyer

Als wij zeggen ‘de koningin van de bakplaten’, dan zeggen jullie in koor: Rukmini Iyer. De afgelopen jaren kon je niet om haar heen. Ze maakte het ene na het andere succesvolle boek met bakplaten. Groen, zoet en barbecue – alles kwam voorbij. Haar boeken zijn mateloos populair in binnen- en buitenland en vliegen dan ook als zoete broodjes over de toonbank.

De Snelle Bakplaat

Bestel het boek:

De Snelle Bakplaat
€25,99

De makkelijkste ovenrecepten

Op zoek naar makkelijke en ook heerlijke recepten voor in de oven? Zoek niet verder, want deze ovenrecepten van Rukmini Iyer worden gegarandeerd jouw nieuwe favorieten! Ze zijn eenvoudig, snel én ook nog eens heel erg lekker! Maak deze vijf bakplaten vol lekkers maar eens en ervaar het zelf.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Spruitjes & prei met feta en tijm

Rukmini: “Dit is zo’n snelle en eenvoudige vulling voor tortilla’s – de prei wordt heerlijk zacht, de spruitjes worden knapperig en de smaak van gebakken feta en tijm zorgt ervoor dat dit bij mij thuis geregeld op tafel staat.”

> naar het recept: spruitjes & prei met feta en tijm

Spruitjes en prei met feta en tijm van Rukmini Iyer

Indische salade met aardappels, sperziebonen & pindadressing

Rukmini: “Dit is waarschijnlijk mijn favoriete gerecht uit het boek “De groene bakplaat“: in de oven gebakken aardappels met een pittige pindadressing en sperziebonen – dat kan alleen maar lekker zijn. Mijn receptentesters zijn ook groot fan: dit is een aardappelsalade met een flinke kick.”

> naar het recept: Indische salade met aardappels, sperziebonen & pindadressing

 

Gadogado: indonesische salade met aardappels, sperziebonen & pindadressing

Snelle quiche met broccoli, gorgonzola en walnoot

Rukmini: “Bladerdeeg als bodem voor een quiche? Maar natuurlijk! Ik zou dit onbeschaamd luxe gerecht elke dag wel kunnen eten – en het staat bovendien zo snel op tafel. Broccoli en gorgonzola passen prachtig bij elkaar en worden hier extra ‘opgespiced’ door de toevoeging van chilivlokken. Lekker met bijvoorbeeld een knapperige groene salade.”

> naar het recept: snelle quiche met broccoli, gorgonzola en walnoot

De meest luxe snelle quiche: broccoli, gorgonzola & walnoot ovenrecepten rukmini

Bloemkool met kikkererwten & splijtkool

Rukmini: “Bloemkool uit de oven is zó lekker, en de specerijen in dit gerecht passen perfect bij de tahindressing. Zorg wel voor een grote bakplaat, zodat de bloemkool en kikkererwten lekker krokant worden. Met dit recept zet je een eenvoudige, smaakvolle maaltijd op tafel!”

> naar het recept: bloemkool met kikkererwten & splijtkool

Bloemkool met kikkererwten & splijtkool ovenrecepten rukmini

Aubergines in kaneel met feta, olijven & bulgur

Rukmini: “De gekruide bulgur is heerlijk met de geroosterde aubergine, de scherpe feta en de zoete smaak van de granaatappelpitten. Het gerecht is heerlijk op kamertemperatuur, maar is ook geschikt om op te warmen.”

> naar het recept: aubergines in kaneel met feta, olijven en bulgur

Aubergines in kaneel met feta, olijven & bulgur

Lees ook: