Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Rukmini Iyer

5x de makkelijkste ovenrecepten van Rukmini Iyer

In samenwerking met Becht
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

We zijn groot fan van de makkelijke ovenrecepten van Rukmini Iyer. In de heerlijke kookboeken vol met bakplaten deelt ze gerechten die je vaak al binnen een kwartier maakt. Daarna laat je de oven het werk doen terwijl jij kan gaan relaxen. Klinkt goed, toch?

Ovenrecepten van Rukmini Iyer

Als wij zeggen ‘de koningin van de bakplaten’, dan zeggen jullie in koor: Rukmini Iyer. De afgelopen jaren kon je niet om haar heen. Ze maakte het ene na het andere succesvolle boek met bakplaten. Groen, zoet en barbecue – alles kwam voorbij. Haar boeken zijn mateloos populair in binnen- en buitenland en vliegen dan ook als zoete broodjes over de toonbank.

Na lang wachten komt er eindelijk een nieuw boek aan van Rukmini: Het Groene Kookboek. Ditmaal geen boek vol met ovenrecepten, maar wel gevuld met de lekkerste én makkelijkste vegetarische (en vegan) recepten.

€ 25,99

Bestel nu het boek:

het groene kookboek

De makkelijkste ovenrecepten

Op zoek naar makkelijke en ook heerlijke recepten voor in de oven? Zoek niet verder, want deze ovenrecepten van Rukmini Iyer worden gegarandeerd jouw nieuwe favorieten! Ze zijn eenvoudig, snel én ook nog eens heel erg lekker! Maak deze vijf bakplaten vol lekkers maar eens en ervaar het zelf.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten van Rukmini Iyer:

Spruitjes en prei met feta en tijm van Rukmini Iyer

Spruitjes & prei met feta en tijm van Rukmini Iyer

Rukmini: “Dit is zo’n snelle en eenvoudige vulling voor tortilla’s – de prei wordt heerlijk zacht, de spruitjes worden knapperig en de smaak van gebakken feta en tijm zorgt ervoor dat dit bij mij thuis geregeld op tafel staat.”

Naar het recept
Gadogado: indonesische salade met aardappels, sperziebonen & pindadressing

Gadogado: Indische salade met aardappels, sperziebonen & pindadressing

Rukmini: “Dit is waarschijnlijk mijn favoriete gerecht uit het boek “De groene bakplaat“: in de oven gebakken aardappels met een pittige pindadressing en sperziebonen – dat kan alleen maar lekker zijn. Mijn receptentesters zijn ook groot fan: dit is een aardappelsalade met een flinke kick.”

Naar het recept
De meest luxe snelle quiche: broccoli, gorgonzola & walnoot

De meest luxe snelle quiche: broccoli, gorgonzola & walnoot

Rukmini: “Bladerdeeg als bodem voor een quiche? Maar natuurlijk! Ik zou dit onbeschaamd luxe gerecht elke dag wel kunnen eten – en het staat bovendien zo snel op tafel. Broccoli en gorgonzola passen prachtig bij elkaar en worden hier extra ‘opgespiced’ door de toevoeging van chilivlokken. Lekker met bijvoorbeeld een knapperige groene salade.”

Naar het recept
Bloemkool met kikkererwten & splijtkool

Bloemkool met kikkererwten & splijtkool

Rukmini: “Bloemkool uit de oven is zó lekker, en de specerijen in dit gerecht passen perfect bij de tahindressing. Zorg wel voor een grote bakplaat, zodat de bloemkool en kikkererwten lekker krokant worden. Met dit recept zet je een eenvoudige, smaakvolle maaltijd op tafel!”

Naar het recept
Aubergines in kaneel met feta, olijven & bulgur

Aubergines in kaneel met feta, olijven & bulgur

Rukmini: “De gekruide bulgur is heerlijk met de geroosterde aubergine, de scherpe feta en de zoete smaak van de granaatappelpitten. Het gerecht is heerlijk op kamertemperatuur, maar is ook geschikt om op te warmen.”

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!