Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C/gasstand 6 en bekleed een kleine diepe braadslede met bakpapier. Leg het vel bladerdeeg hierop; dit moet ook de zijkanten bedekken, zodat de vulling erin blijft.

2. Verdeel de broccoliroosjes, rode ui, chilivlokken, walnoten en gorgonzola gelijkmatig over het deeg.

3. Klop de slagroom, eieren, citroenschil, zeezout en knoflook door elkaar en schenk dit mengsel over de broccoli en kaas. Zet het geheel 30 minuten in de oven. Het bladerdeeg is dan gaar en in het midden is de quiche nog een beetje vloeibaar.

4. Laat 10 minuten rusten, in de braadslede, en dien warm op, of op kamertemperatuur.

Opmerking: het bakpapier uit de verpakking bladerdeeg kun je gebruiken op de bodem van de braadslede.

De groene bakplaat

Uit het boek

De groene bakplaat
€25,99