Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Bloemkool met kikkererwten & splijtkool

Bloemkool met kikkererwten & splijtkool

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

De dressing

Opdienen met

Rukmini: "Bloemkool uit de oven is zó lekker, en de specerijen in dit gerecht passen perfect bij de tahindressing. Zorg wel voor een grote bakplaat, zodat de bloemkool en kikkererwten lekker krokant worden. Met dit recept zet je een eenvoudige, smaakvolle maaltijd op tafel!"

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C/gasstand 6.

  2. Leg de bloemkool, kikkererwten, rode ui en kool op een grote bakplaat, voeg de olie, specerijen en het zout en schep alles goed om. Zet het geheel 25-30 minuten in de oven, tot de bloemkool net gaar is.

  3. Roer intussen de tahin, het citroensap, de olie, het water, zout en wat peper door elkaar; voeg indien nodig nog wat extra water toe, zodat de dressing eenvoudig te verdelen is. Proef en voeg eventueel nog wat extra zout en citroensap toe.

  4. Sprenkel de dressing over de hete bloemkool, strooi de koriander en pompoenpitten erover en dien op met warm platbrood.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 / 5.0 (16 stemmen)

De groene bakplaat

€ 25,99
De groene bakplaat