Spruitjes & prei met feta en tijm van Rukmini Iyer
Eenvoudig4 personen10 minuten bereiden40 minuten wachten
Rukmini Iyer: "Dit is zo’n snelle en eenvoudige vulling voor tortilla’s – de prei wordt heerlijk zacht, de spruitjes worden knapperig en de smaak van gebakken feta en tijm zorgt ervoor dat dit bij mij thuis geregeld op tafel staat."
Ingrediënten
- 2 grote preien (diagonaal in stukken van 2 cm)
- 350 g spruitjes (gehalveerd)
- 1 rode ui (in acht parten)
- 2 el olijfolie
- 2 tl gerookte-paprikapoeder
- 100 g feta (verkruimeld)
- grote handvol verse citroentijm
- VOOR DE DRESSING
- 1 el extra vergine olijfolie
- 1 el citroensap
- snufje zeezoutvlokken
- OPDIENEN MET
- warme tortilla’s
- zure room of yoghurt
- handvol verse korianderblaadjes
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Doe de prei, spruitjes en ui in een braadslede waar ze in een enkele laag in passen en roer de olijfolie en het gerookte-paprikapoeder erdoor. Bestrooi met de feta en tijm en zet 35-40 minuten in de oven tot de spruitjes en prei gaar zijn en net goudbruin beginnen te worden.
- Roer de olijfolie, het citroensap en een snuf zeezoutvlokken door elkaar en schenk de dressing over de groenten. Proef, voeg indien nodig extra citroensap of zout toe en bestrooi alles met de citroentijm. Dien op met warme tortilla’s, zure room of yoghurt en koriander.

Meer gerechten zoals deze?
De wereldse bakplaat