Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Gadogado: indonesische salade met aardappels, sperziebonen & pindadressing

Gadogado: Indische salade met aardappels, sperziebonen & pindadressing

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Voor de dressing

Rukmini: "Dit is waarschijnlijk mijn favoriete gerecht uit dit boek: in de oven gebakken aardappels met een pittige pindadressing en sperziebonen – dat kan alleen maar lekker zijn. Mijn receptentesters zijn ook groot fan: dit is een aardappelsalade met een flinke kick."

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

  2. Schep de aardappels in een braadslede om met de olie en het zout. Zet het geheel 40 minuten in de oven.

  3. Roer intussen alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Afhankelijk van het merk pindakaas je gebruikt, kan het zijn dat je wat extra kokosmelk nodig hebt voor een dikke, vloeibare dressing. Proef en voeg indien nodig nog wat extra smaakmakers toe.

  4. Voeg na 40 minuten de sperziebonen en taugé toe aan de aardappels. Schenk er eventueel een extra scheutje olijfolie bij en zet alles nog 20 minuten in de oven.

  5. Bestrooi de aardappels en groentes met de koriander en dien warm op, of op kamertemperatuur. Geef de dressing er apart bij.

Opmerking: controleer de smaak van de dressing door er een aardappel in te dopen en deze te proeven. Voeg indien nodig nog wat extra sojasaus toe aan de dressing.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (6 stemmen)
Uit het boek

De groene bakplaat

€ 25,99
De groene bakplaat