Bereiding

  1. Verhit de ovengrill op een hoge stand.
  2. Zet de boter met de saffraan in een kleine pan op halfhoog vuur. Zet de pan als de boter is gesmolten opzij zodat de saffraan kan intrekken.
  3. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat en schep ze om met 2 eetlepels olie, ⅓ theelepel zout en royaal versgemalen peper. Leg ze met de snijkant naar boven en gril ze 15-20 minuten tot ze mooi geblakerd en gaar zijn.
  4. Maak de saus de laatste 10 minuten van de grilltijd. Klop in een grote schaal de maizena met 3 eetlepels water glad, voeg de yoghurt, knoflook, gedroogde munt, de overgebleven ½ eetlepel olie en ½ theelepel zout toe. Klop alles door elkaar, giet het in een grote sauteerpan met antiaanbaklaag en zet deze op halfhoog vuur. Verhit de saus onder voortdurend roeren circa 10 minuten tot hij licht gebonden en goed warm is. Laat de saus niet koken, anders gaat hij schiften.
  5. Giet de warme yoghurtsaus op een schaal met een opstaande rand en leg de courgettes erin met de gegrilde kant naar boven. Schep de saffraanboter erover en bestrooi met de korianderzaadjes en muntblaadjes. Knijp de halve citroen erover uit en serveer meteen.
Ottolenghi Test Kitchen

Meer gerechten zoals deze?

Ottolenghi Test Kitchen
€26,99

Receptuur: Noor Murad en Yotam Ottolenghi Fotografie: Elena Heatherwick