Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Pastasalade met knalgroene pestodressing

Pastasalade met knalgroene pestodressing

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Met de groene kleur ziet hij er niet alleen goed uit, maar smaakt hij ook nog eens heerlijk. De pesto doet wonderen in deze koude pastasalade.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

VOOR DE DRESSING

Met de groene kleur ziet hij er niet alleen goed uit, maar smaakt hij ook nog eens heerlijk. De pesto doet wonderen in deze koude pastasalade.
Serveertip
De volgende dag moet de pastasalade wel even opnieuw ‘gedresst’ voor je hem opdient. In dit recept zul je wat dressing overhouden, dus die kun je zo weer gebruiken!

Bereiding

  1. Kook de bonen in goed gezouten water beetgaar. Schep ze met een zeef uit het water. Spoel koud af, laat uitlekken. Kook nu de pasta in het bonenwater beetgaar, giet af en spoel ook koud af. Bewaar ze bij de bonen terwijl u verdergaat.

  2. Bak in een koekenpan de ui, knoflook en courgette in de olijfolie beetgaar. Echt niet te lang, de courgette mag nog een bite hebben. Laat afkoelen op een bord.

  3. Maak de dressing in de blender door alle ingrediënten ervoor, behalve de olie, te pureren en de olie in een dunne straal erdoorheen te draaien tot een dikke groene saus ontstaat. Verdun hem met een drup water en proef of hij op smaak is: moet er meer zuur in (citroen), meer zout (ansjovis, mosterd, zout), of mist er nog wat romigheid (olijfolie)? Pas aan.

  4. Schep alle ingrediënten voor de pasta door elkaar in een grote schaal. Schep vlak voor het opdienen de dressing erdoor. (Ja, dat betekent ook dat u die in een apart bakje zult moeten meenemen naar die steiger)

  5. Serveer pastasalade áltijd op kamertemperatuur.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Jaarrond

€ 32,99
jaarrond