
Op een warme zomerdag wil je niet achter het hete fornuis staan ploeteren, dus zetten we onze favoriete zomerse salades vol verse ingrediënten voor je op een rij.
Lees verder na de advertentie
Zomerse salades
In de zomer zit je wat ons betreft met een salade altijd goed. Lekker licht, fris en snel klaar zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan. Met deze recepten voor zomerse salades voelt het elke dag alsof de zon schijnt. Heb je een restje over? Eet het de volgende dag als lunch!
Heb je tijd over? Geniet dan van ons unieke zomernummer:
Foodies’ zomeractie
Pak jouw magazine moment- We geven je de beste tips & tricks voor in de keuken
- Vertellen je alles over de seizoensgroenten- en fruit, mét heerlijke recepten
- Nemen je mee op prachtige reportages en nog veel meer!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Recepten voor zomerse salades
Duik snel de keuken in om één van onze favoriete zomerse salades te maken:

Courgettesalade
Soms zijn er in de zomer zo veel courgettes dat je niet meer weet wat je ermee aan moet. Dit recept is de oplossing! Deze courgettesalade kunnen wij stiekem elke dag wel eten.

Caesar salade
Knapperige babyromainesla, gebakken bacon, krokante croutons, een gekookt eitje en kip: deze ingrediënten betekenen niets anders dan een caesar salade. Het lijkt simpel, maar er zijn een aantal handigheidjes die zo’n salade nét wat lekkerder maken.

Groene salade met geroosterde uienboter, rozijnen in port en gerookte amandelen
Eén van onze favoriete zomerse salades? Dat is deze heerlijke groene salade, met geroosterde uienboter van de grill.

Linzensalade met tonijn
Serveer deze linzensalade met wat brood en je zet supersnel een volledige maaltijd op tafel.

Salade met tomaat, burrata en tuinbonen
Met burrata maak je eigenlijk elk gerecht lekker. De combinatie met tomaat doet het altijd goed en ook de tuinbonen geven deze salade een lekkere twist. Probeer maar eens uit!
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Roodlofsalade met appel en gekaramelliseerde walnoten
Roodlof is een kruising tussen witlof en radicchio, waar hij zijn roodpaarse kleurtje van krijgt. Roodlof is gegrild overigens ook erg lekker.

Open sandwiches met Griekse salade
Salade op een broodje, kan gewoon! Deze open sandwiches zijn heerlijk als frisse lunch of als voorgerecht bij de barbecue bijvoorbeeld.

Salade met kip, mango en noedels
Zin in een lekker licht maaltje? Dan is deze zomerse salade met kip echt wat voor jou. Met de chilipepers en verse koriander (als je ervan houdt) geef je hem extra pit.

Panzanella met nectarine en prosciutto
Panzanella is een Italiaanse broodsalade, op basis van brood, rode ui en tomaten. Deze zomerse versie met nectarine en prosciutto is net even anders, maar ontzettend lekker op een warme zomeravond.

Zalm-granenbowl met dilleyoghurt
Neem een kom, vul hem met quinoa (of andere granen naar keuze) en top hem af met warmgerookte zalm, bietjes, rauwkost en een dille-yoghurtdressing. Succes verzekerd!
De lekkerste zomerse salade:

Caesar salade
Knapperige romainesla, gebakken bacon, krokante croutons, een gekookt eitje en kip: deze ingrediënten zijn onmisbaar in een zomerse caesar salad!
Voor de dressing
- 1 knoflook
- 2 ansjovisfilets (gezouten uit blik)
- 1 eigeel
- 1/2 citroen (alleen de rasp en sap)
- 4 el dragonazijn
- 1 tl gladde mosterd
- 4 tl worcestersaus
- 1 el Parmezaanse kaas (geraspt)
- 4 el olijfolie extra vergine
- zout en peper
Voor de sla
- 150 g babyromainesla
- 10 mini tomaatjes
- 2 radijsjes
- 1/2 bosui
- 2 ansjovisfilets (gezouten uit blik)
- 1 el kappertjes
Voor de garnering
- 2 eieren (middelgroot)
- 50 g bacon
- Turks brood
- olijfolie (scheutje)
- 2 kipfilets
- 50 g Parmezaanse kaas (flakes)
- eetbare bloemen
Bereiding
Snij voor de dressing de knoflook en ansjovis in hele kleine stukjes en leg in een grote mengkom.
Voeg hierbij vervolgens alle ingrediënten voor de dressing en meng dit goed door elkaar met een garde of vork.
Breng op smaak met zout en peper.
Pluk de sla en was deze, was daarna ook de tomaatjes, radijsjes en de bosui. Droog deze goed.
Kook de eieren 8 minuten.
Verwarm een Teppan Yaki plaat goed voor om vervolgens de bacon krokant uit te bakken op de plaat.
Snij ondertussen het Turkse brood in repen en wrijf deze in met olijfolie, rooster deze ook op de Teppan Yaki plaat om en om tot goud bruin.
Snij de kipfilets doormidden in vlakke plakken (butterflyen) en breng de kipfilets op smaak met zout en peper.
Bak de kipfilets nu om en om op de Teppan Yaki plaat zodat deze gaar en mooi goudbruingekleurd zijn.
Snij de radijs in plakjes, de bosui in ringen en de ansjovis in kleine blokjes.
Voeg nu alle ingrediënten voor de sla bij de dressing in de mengkom en meng dit goed door.
Leg de gemengde ingrediënten op een mooie schaal.
Pel de eieren en snij deze in 8 parten.
Maak de salade af met het ei, de kipfilet, bacon, Parmezaanse kaas en leg er de plakken Turks brood bij. Garneer vervolgens de salade met de eetbare bloemen.
Lees ook:
Onze tips

Iedereen vraagt om het recept: deze verjaardagshapjes zijn altijd een succes

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste tips

Annes Toetjeshoek

Foodies’ aardappelarchief: recepten van dé chef die alles weet van aardappels

Deze courgette recepten wil je deze zomer proberen!

5 courgettesoep recepten + toppings waar je mee uitpakt

Lunchtijd! Zo kun je zelf quesadilla’s maken

Spiesjes van de BBQ: vlees, vis en vega
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.