Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Caesarsalade

Caesarsalade

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Voor de dressing

Voor de sla

Voor de garnering

Bereiding

  1. Snij voor de dressing de knoflook en ansjovis in hele kleine stukjes en leg in een grote mengkom.

  2. Voeg hierbij vervolgens alle ingrediënten voor de dressing en meng dit goed door elkaar met een garde of vork.

  3. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Pluk de sla en was deze, was daarna ook de tomaatjes, radijsjes en de bosui. Droog deze goed.

  5. Kook de eieren 8 minuten.

  6. Verwarm een Teppan Yaki plaat goed voor om vervolgens de bacon krokant uit te bakken op de plaat.

  7. Snij ondertussen het Turkse brood in repen en wrijf deze in met olijfolie, rooster deze ook op de Teppan Yaki plaat om en om tot goud bruin.

  8. Snij de kipfilets doormidden in vlakke plakken (butterflyen) en breng de kipfilets op smaak met zout en peper.

  9. Bak de kipfilets nu om en om op de Teppan Yaki plaat zodat deze gaar en mooi goudbruingekleurd zijn.

  10. Snij de radijs in plakjes, de bosui in ringen en de ansjovis in kleine blokjes.

  11. Voeg nu alle ingrediënten voor de sla bij de dressing in de mengkom en meng dit goed door.

  12. Leg de gemengde ingrediënten op een mooie schaal.

  13. Pel de eieren en snij deze in 8 parten.

  14. Maak de salade af met het ei, de kipfilet, bacon, Parmezaanse kaas en leg er de plakken Turks brood bij. Garneer vervolgens de salade met de eetbare bloemen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (5 stemmen)