Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Caesarsalade met garnalen

Caesarsalade met garnalen

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Deze versie van de caesarsalade is net wat anders dan de je misschien gewend bent maar met garnalen en basilicum is-ie, lekker fris!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • houten prikkers
Deze versie van de caesarsalade is net wat anders dan de je misschien gewend bent maar met garnalen en basilicum is-ie, lekker fris!
Tip
Serveer met partjes citroen om erover uit te knijpen.

Bereiding

  1. Verhit de grill van de oven hoog. Scheur de ciabatta in hapklare stukjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie en bestrooi met flink wat zout en peper. Rooster in 6-8 minuten goudbruin onder de grill; draai de stukjes brood regelmatig. Neem uit de oven en laat afkoelen.

  2. Maal intussen de eidooier, de ansjovis, 10 g parmezaan, de azijn, de knoflook en 2 el water in een kleine keukenmachine tot een gladde pasta. Schenk er al draaiend in een dun straaltje 130 ml olijfolie bij tot je een dressing hebt. Voeg de verse kruiden toe en draai tot een helemaal groene dressing. Voeg het citroensap toe en eventueel 1-2 el water als het mengsel te dik is – je moet het kunnen sprenkelen. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Doe de garnalen in een grote kom met het citroenrasp, 2 tl olijfolie en flink wat zout en peper. Schep om en laat ca. 10 minuten marineren. Steek de garnalen aan de geweekte satéprikkers. Verhit een grote grillpan op middelhoog vuur en bak de garnalen er in ca. 2 minuten per zijde licht geblakerd en gaar in. Leg de garnalen op een bord.

  4. Trek de blaadjes van de krop sla en doe zei in een kom. Schep om met 4 el van de dressing en verdeel over een schaal. Bestrooi met de rest van de parmezaan en de croutons. Verdeel de garnalen erover en besprenkel met extra dressing. Serveer met de rest van de dressing en de citroenpartjes om erover uit te knijpen.

Per portie: 308 kcal | 15 g koolhydraten | 19 g eiwit | 18 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Mowie Kay Styling: Jo Harris Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!