Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Panzanella met nectarine en prosciutto

Panzanella met nectarine en prosciutto

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Bestrijk het brood met 1 el olijfolie en bestrooi met zeezout en de tijmblaadjes. Bak ca. 15 minuten tot het brood krokant en goudbruin is. Draai het brood halverwege om. Breek in stukjes boven een kom en schep om met de kappertjes.

  2. Klop intussen het citroensap, 2 el olijfolie, een snufje zout en de mosterd samen tot een dressing en schenk de helft over het brood.

  3. Verwarm een grillpan op hoog vuur en strooi er wat zeezout in. Besprenkel de nectarines met de overige 1 el olijfolie en gril ze met het vruchtvlees naar beneden tot ze zwartgeblakerd zijn. Voeg toe aan de kom met het brood, samen met het basilicum, de zuring, de kervel en de dragon.

  4. Breng op smaak met zout en peper en schep alles om. Leg op een serveerschaal en maak af met de ricotta, de prosciutto en de hazelnoten. Serveer met de rest van de dressing ernaast.

Per portie: 306 kcal | 22 g koolhydraten | 14 g eiwit | 17 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Rosie Birkett Foto’s: Emma Boyns Foodstyling: Rosie Birkett

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)