Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Courgettesalade

Courgettesalade

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Heb je een lading courgettes in je tuin, of een flinke voorraad in de aanbieding gescoord en weet je niet meer wat je ermee aan moet? Hier is de oplossing! Deze courgettesalade kunnen wij stiekem elke dag wel eten...

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Heb je een lading courgettes in je tuin, of een flinke voorraad in de aanbieding gescoord en weet je niet meer wat je ermee aan moet? Hier is de oplossing! Deze courgettesalade kunnen wij stiekem elke dag wel eten...

Bereiding

  1. Klop het grootste deel van de peterselie, het citroenrasp, de olijfolie en de honing in een kom en breng op smaak met zout en peper.

  2. Snijd met een dunschiller lange linten van de courgette. Gebruik het middelste gedeelte van de courgette met de zaadjes voor een ander recept. Doe de linten in een grote kom met de kikkererwten en de mais. Schenk de dressing eroverheen, schep om en laat ca. 5 minuten marineren. Verkruimel de feta eroverheen en schep kort om. Breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper.

  3. Verdeel de salade over vier borden. Bestrooi met de overige peterselie, de zaden en de lente-ui.

Per portie: 205 kcal | 16 g koolhydraten | 10 g eiwit | 10 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Tom Regester

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (5 stemmen)