Roodlofsalade met appel en gekaramelliseerde walnoten
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190⁰C / hetelucht: 170⁰C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de walnoten met ½ el water en schep ze om met 2 tl suiker. Spreid ze uit over de bakplaat en bak 10-12 minuten in de oven, tot ze goudbruin en gekaramelliseerd zijn. Laat afkoelen en hak grof.
Klop intussen de sjalot, de azijn, de mosterd en de rest van de suiker in een kom door elkaar. Schenk al kloppend langzaam de olie erbij, tot je een vinaigrette hebt. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de roodlof, de appel en de bleekselderij in een grote kom en schep om met wat van de dressing. Verdeel over borden en bestrooi met de walnoten en de geitenkaas. Serveer met de rest van de dressing.