Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Roodlofsalade met appel en gekaramelliseerde walnoten

Roodlofsalade met appel en gekaramelliseerde walnoten

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Witlof & roodlof
Witlof, ook wel bekend als Brussels lof, heeft knapperige blaadjes met een ietwat bittere smaak en is lekker als salade of om mee te dippen. Roodlof is een kruising tussen witlof en radicchio, waar hij zijn roodpaarse kleurtje van krijgt. Beide lofsoorten zijn ook gegrild erg lekker!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190⁰C / hetelucht: 170⁰C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de walnoten met ½ el water en schep ze om met 2 tl suiker. Spreid ze uit over de bakplaat en bak 10-12 minuten in de oven, tot ze goudbruin en gekaramelliseerd zijn. Laat afkoelen en hak grof.

  2. Klop intussen de sjalot, de azijn, de mosterd en de rest van de suiker in een kom door elkaar. Schenk al kloppend langzaam de olie erbij, tot je een vinaigrette hebt. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Doe de roodlof, de appel en de bleekselderij in een grote kom en schep om met wat van de dressing. Verdeel over borden en bestrooi met de walnoten en de geitenkaas. Serveer met de rest van de dressing.

Per portie: 456 kcal | 12 g koolhydraten | 11 g eiwit | 40 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Mowie Kay Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Livia Abraham

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)