Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Salade met tomaat, burrata en tuinbonen

Salade met tomaat, burrata en tuinbonen

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in verschillende plakken en parten en doe ze in een kom. Schep om met ½ tl zout en de suiker en laat ca. 30 minuten marineren. Breng intussen een pan water aan de kook en voeg de bonen toe. Kook ca. 2 minuten, giet af en laat een paar minuten afkoelen. Dop de tuinbonen. Dit is een beetje priegelig werk, maar zeker de moeite waard – gebruik je duimnagel om het schilletje open te maken en knijp de glanzende groene bonen eruit.

  2. Hak de kruiden fijn, doe ze in een kom en klop met de olijfolie, de mosterd, het venkelzaad, het grootste deel van het citroenrasp en de rodewijnazijn. Breng op smaak met zout en peper en roer de bonen erdoorheen.

  3. Stort de tomaten op een serveerschaal. Leg de burrata erop en lepel de tuinbonensalsa eroverheen. Bestrooi met de hazelnoten en de rest van de citroenschil.

Per portie: 409 kcal | 22 g eiwit | 32 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Rosie Birkett Foto’s: Emma Boyns Foodstyling: Rosie Birkett

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (6 stemmen)