Salade met tomaat, burrata en tuinbonen
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de tomaten in verschillende plakken en parten en doe ze in een kom. Schep om met ½ tl zout en de suiker en laat ca. 30 minuten marineren. Breng intussen een pan water aan de kook en voeg de bonen toe. Kook ca. 2 minuten, giet af en laat een paar minuten afkoelen. Dop de tuinbonen. Dit is een beetje priegelig werk, maar zeker de moeite waard – gebruik je duimnagel om het schilletje open te maken en knijp de glanzende groene bonen eruit.
Hak de kruiden fijn, doe ze in een kom en klop met de olijfolie, de mosterd, het venkelzaad, het grootste deel van het citroenrasp en de rodewijnazijn. Breng op smaak met zout en peper en roer de bonen erdoorheen.
Stort de tomaten op een serveerschaal. Leg de burrata erop en lepel de tuinbonensalsa eroverheen. Bestrooi met de hazelnoten en de rest van de citroenschil.