
Pasta pesto met kip
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Houd voor de pesto een klein beetje van de basilicumblaadjes, de parmezaan en de pijnboompitten apart voor de afwerking en doe de rest met het zout in een keukenmachine of vijzel.
Pulseer een paar keer en voeg dan langzaam de olijfolie toe terwijl je mixt. Voeg tot slot het citroensap toe en mix tot een gladde pesto.
Breng voor de pasta een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang daarbij wat kookvocht op.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de stukjes kip rondom goudbruin erin. Schep de stukjes kip uit de pan en houd apart.
Voeg indien nodig een beetje extra olijfolie toe aan het hete bakvet en fruit de sjalot en de knoflook tot ze glazig zijn; laat de knoflook niet bruin kleuren. Voeg de cherrytomaten toe en bak 3-4 minuten mee tot ze zacht worden.
Voeg de afgegoten pasta, de kip en een klein beetje pastawater toe en laat ca. 2 minuten inkoken. Voeg de pesto toe en roer goed.
Schep de pasta pesto met kip op borden en maak af met de apart gehouden basilicumblaadjes, de parmezaan en de geroosterde pijnboompitten.