Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Pasta pesto met kip, tomaatjes, basilicum, pijnboompitjes en parmezaanse kaas

Pasta pesto met kip

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Deze pasta pesto met kip is toch wel onze guilty pleasure. En dat het soms niet al te vernieuwend moet, wordt bewezen door de vertrouwd lekkere smaak van perfect gegaarde pasta, sappige stukjes kippendij en de heerlijk hartige pesto.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Voor de pesto

Voor de pasta

Deze pasta pesto met kip is toch wel onze guilty pleasure. En dat het soms niet al te vernieuwend moet, wordt bewezen door de vertrouwd lekkere smaak van perfect gegaarde pasta, sappige stukjes kippendij en de heerlijk hartige pesto.
Liever vegetarisch?
Dat kan natuurlijk ook. Vervang de kip door tofu of vegetarische kipstukjes. Zo behoud je nog wel de proteïnebron en bite in dit overheerlijke recept.

Bereiding

  1. Houd voor de pesto een klein beetje van de basilicumblaadjes, de parmezaan en de pijnboompitten apart voor de afwerking en doe de rest met het zout in een keukenmachine of vijzel.

  2. Pulseer een paar keer en voeg dan langzaam de olijfolie toe terwijl je mixt. Voeg tot slot het citroensap toe en mix tot een gladde pesto.

  3. Breng voor de pasta een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang daarbij wat kookvocht op.

  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de stukjes kip rondom goudbruin erin. Schep de stukjes kip uit de pan en houd apart.

  5. Voeg indien nodig een beetje extra olijfolie toe aan het hete bakvet en fruit de sjalot en de knoflook tot ze glazig zijn; laat de knoflook niet bruin kleuren. Voeg de cherrytomaten toe en bak 3-4 minuten mee tot ze zacht worden.

  6. Voeg de afgegoten pasta, de kip en een klein beetje pastawater toe en laat ca. 2 minuten inkoken. Voeg de pesto toe en roer goed.

  7. Schep de pasta pesto met kip op borden en maak af met de apart gehouden basilicumblaadjes, de parmezaan en de geroosterde pijnboompitten.

Per portie: 825 kcal | 84 g koolhydraten | 39 g eiwit | 46 g vet
Variatietip
Benieuwd wat voor verschillende soorten je nog meer kunt maken? Bekijk hier onze favoriete pasta pesto recepten!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)