Advertentie
Pasta pesto recepten
Wanneer wij aan pasta pesto denken, wanen wij ons al snel weer in onze studententijd. Deze makkelijke en goedkope maaltijd heb je namelijk binnen een mum van tijd op tafel staan. Toch is de ene pasta pesto de andere niet. Verras jezelf vooral eens door met het gerecht te variëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van rucolapesto, macademiapesto of pistachepesto?
Wil je ook iedere week de lekkerste Italiaanse recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Pappardelle met macadamiapesto
In het recept wordt de pesto fijngemalen met een keukenmachine maar wist je dat dit eigenlijk not done is? Pesto betekent namelijk gestampt. Maak het als een echte Italiaanse nonna en vijzel de ingrediënten fijn.
Naar het receptPasta met in rucolapesto gemarineerde champignons
Bij het maken van pesto wordt er vaak gelijk aan de klassieke basilicumpesto gedacht. Maar wist je dat je met rucola ook een heerlijke pesto kan maken? Ietwat scherp van smaak maar dat is juist lekker.
Naar het receptPastasalade met pestocroutons
Een pastasalade geef je al snel veel smaak met croutons en je raad het al: pesto. Naar smaak kun je natuurlijk ook nog zongedroogde tomaten en snippers Parmezaanse kaas toevoegen.
Naar het receptGnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes
Je kan het gerecht natuurlijk met elke pastasoort maken maar stiekem is gnocchi onze favoriet. De zachte deegkussentjes zijn onweerstaanbaar en voor ons de ultieme comfortfood.
Naar het receptPasta met pistachepesto en pangrattato
Geef je pasta een upgrade met pangrattato. Dit is een Italiaanse topping gemaakt van broodkruim. Zo geef je oud brood een nieuw leven en pimp je er je pasta mee. Pangrattato betekent niet voor niet “verkruimeld brood” in het Italiaans.
Naar het receptPasta met gehaktballetjes, burrata en pesto
Francesco Mutti vertelde het ons al: de Italiaanse vlag bestaat uit de kleuren van tomaat, basilicum en mozzarella. En dat proef je bij dit gerecht! We vervangen de mozzarella dit keer door burrata, lekker romig!
Naar het receptPasta pesto
Dit is het recept voor wie altijd wil terugvallen op dé jeugdliefde. De klassieke variant met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Niets meer en niets minder.
Naar het receptLees ook:
Onze tips
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.