Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
Cover voor 7x de lekkerste pasta pesto recepten

7x de lekkerste pasta pesto recepten

Pasta en pesto; het is Ć©n blijft een gouden combinatie. Voor wie deze maaltijd heeft afgezworen na de studententijd, probeer deze recepten gewoon eens. Dit zijn pasta pesto recepten, maar dan beter!

Lees verder na de advertentie

Pasta pesto recepten

Wanneer wij aan pasta pesto denken, wanen wij ons al snel weer in onze studententijd. Deze makkelijke en goedkope maaltijd heb je namelijk binnen een mum van tijd op tafel staan. Toch is de ene pasta pesto de andere niet. Verras jezelf vooral eens door met het gerecht te variƫren. Wat dacht je bijvoorbeeld van rucolapesto, macademiapesto of pistachepesto?

Tip!

pasta pesto

Pasta pesto

Dit is het recept voor wie altijd wil terugvallen op dƩ jeugdliefde. De klassieke variant met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Niets meer en niets minder.

Naar het recept

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
snelle Pappardelle met macadamiapesto op tafel

Pappardelle met macadamiapesto

In het recept wordt de pesto fijngemalen met een keukenmachine maar wist je dat dit eigenlijkĀ not doneĀ is? Pesto betekent namelijk gestampt. Maak het als een echte Italiaanse nonna en vijzel de ingrediĆ«nten fijn.

Naar het recept
pasta met rucolapesto en champignons

Pasta met in rucolapesto gemarineerde champignons

Bij het maken van pesto wordt er vaak gelijk aan de klassieke basilicumpesto gedacht. Maar wist je dat je met rucola ook een heerlijke pesto kan maken? Ietwat scherp van smaak maar dat is juist lekker.

Naar het recept
pastasalade

Pastasalade met pestocroutons

Een pastasalade geef je al snel veel smaak met croutons en je raad het al: pesto. Naar smaak kun je natuurlijk ook nog zongedroogde tomaten en snippers Parmezaanse kaas toevoegen.

Naar het recept
Gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes

Gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes

Je kan het gerecht natuurlijk met elke pastasoort maken maar stiekem is gnocchi onze favoriet. De zachte deegkussentjes zijn onweerstaanbaar en voor ons de ultiemeĀ comfortfood.Ā 

Naar het recept
pasta pistachepesto

Pasta met pistachepesto en pangrattato

Geef je pasta een upgrade met pangrattato. Dit is een Italiaanse topping gemaakt van broodkruim. Zo geef jeĀ oud brood een nieuw leven enĀ pimp je er je pasta mee. Pangrattato betekent niet voor niet ā€œverkruimeld broodā€ in het Italiaans.

Naar het recept
Pasta met gehaktballetjes, burrata en pesto

Pasta met gehaktballetjes, burrata en pesto

Francesco Mutti vertelde het ons al: de Italiaanse vlag bestaat uit de kleuren van tomaat, basilicum en mozzarella. En dat proef je bij dit gerecht! We vervangen de mozzarella dit keer door burrata, lekker romig!

Naar het recept

Klassieke pasta pesto recept:

pasta pesto

Pasta pesto

Dit is het recept voor wie altijd wil terugvallen op dƩ jeugdliefde. De klassieke variant met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Niets meer en niets minder.

 

Bekijk volledige recept

Ingrediƫnten

  • 0,5 teentje knoflook
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 20 g pijnboompitten
  • 50 g basilicum
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • citroensap
  • zout en peper
  • 400 g pasta

Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook. Rasp de parmezaanse kaas. Rooster de pijnboompitten in een droge pan lichtbruin.Verwijder de stelen van de basilicum. Snijd de blaadjes fijn.

  2. Maal alle ingrediƫnten in een vijzel, keukenmachine of met een staafmixer zo fijn als je wilt. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot er een mooie pesto ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Kook de pasta beetgaar.

  3. Laat de pasta uitlekken en besprenkel met olijfolie. Serveer met de pesto. Bestrooi eventueel met wat extra parmezaan.

Fotoā€™s: Stephan van Raay (F&L)

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!