
Pasta en pesto; het is én blijft een gouden combinatie. Voor wie deze maaltijd heeft afgezworen na de studententijd, probeer deze recepten gewoon eens. Dit zijn pasta pesto recepten, maar dan beter!
Lees verder na de advertentie
Pasta pesto recepten
Wanneer wij aan pasta pesto denken, wanen wij ons al snel weer in onze studententijd. Deze makkelijke en goedkope maaltijd heb je namelijk binnen een mum van tijd op tafel staan. Toch is de ene pasta pesto de andere niet. Verras jezelf vooral eens door met het gerecht te variëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van rucolapesto, macademiapesto of pistachepesto?
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Pasta pesto
Dit is het recept voor wie altijd wil terugvallen op dé jeugdliefde. De klassieke variant met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Niets meer en niets minder.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Pappardelle met macadamiapesto
In het recept wordt de pesto fijngemalen met een keukenmachine maar wist je dat dit eigenlijk not done is? Pesto betekent namelijk gestampt. Maak het als een echte Italiaanse nonna en vijzel de ingrediënten fijn.

Pasta met in rucolapesto gemarineerde champignons
Bij het maken van pesto wordt er vaak gelijk aan de klassieke basilicumpesto gedacht. Maar wist je dat je met rucola ook een heerlijke pesto kan maken? Ietwat scherp van smaak maar dat is juist lekker.

Pastasalade met pestocroutons
Een pastasalade geef je al snel veel smaak met croutons en je raad het al: pesto. Naar smaak kun je natuurlijk ook nog zongedroogde tomaten en snippers Parmezaanse kaas toevoegen.

Gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes
Je kan het gerecht natuurlijk met elke pastasoort maken maar stiekem is gnocchi onze favoriet. De zachte deegkussentjes zijn onweerstaanbaar en voor ons de ultieme comfortfood.

Pasta met pistachepesto en pangrattato
Geef je pasta een upgrade met pangrattato. Dit is een Italiaanse topping gemaakt van broodkruim. Zo geef je oud brood een nieuw leven en pimp je er je pasta mee. Pangrattato betekent niet voor niet “verkruimeld brood” in het Italiaans.

Pasta met gehaktballetjes, burrata en pesto
Francesco Mutti vertelde het ons al: de Italiaanse vlag bestaat uit de kleuren van tomaat, basilicum en mozzarella. En dat proef je bij dit gerecht! We vervangen de mozzarella dit keer door burrata, lekker romig!
Klassieke pasta pesto recept:

Pasta pesto
Dit is het recept voor wie altijd wil terugvallen op dé jeugdliefde. De klassieke variant met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Niets meer en niets minder.
Ingrediënten
- 1/2 teentje knoflook
- 50 g Parmezaanse kaas
- 20 g pijnboompitten
- 50 g basilicum
- 100 ml extra vergine olijfolie
- citroensap
- zout en peper
- 400 g pasta
Bereiding
Pel en snipper de knoflook. Rasp de parmezaanse kaas. Rooster de pijnboompitten in een droge pan lichtbruin.Verwijder de stelen van de basilicum. Snijd de blaadjes fijn.
Maal alle ingrediënten in een vijzel, keukenmachine of met een staafmixer zo fijn als je wilt. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot er een mooie pesto ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Kook de pasta beetgaar.
Laat de pasta uitlekken en besprenkel met olijfolie. Serveer met de pesto. Bestrooi eventueel met wat extra parmezaan.
Foto’s: Stephan van Raay (F&L)
Lees ook:
Onze tips

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Deze moederdagcadeaus zijn zó lekker dat je ze bijna zelf wilt houden
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.