Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
pasta pistachepesto

Pasta met pistachepesto en pangrattato

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de pangrattato

Voor de pesto

Bereiding

  1. Vermaal voor de pangrattato het brood in de keukenmachine tot fijne kruimels. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak er de broodkruimels met de knoflook in enkele minuten krokant in. Breng op smaak met zout en eventueel wat gerookte-paprikapoeder.

  2. Maal voor de pesto alle ingrediënten in een keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Doe de pasta terug in de pan en roer de pistachepesto erdoorheen. Voeg wat kookvocht toe en meng nogmaals goed door. Verdeel de pasta over borden en maak af met het krokante broodkruim.

Receptuur en foodstyling: Victor de Launay Foto’s: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (6 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!