Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
snelle Pappardelle met macadamiapesto op tafel

Pappardelle met macadamiapesto

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Zin in pasta pesto? Maak dan zeker dit recept met pappardelle. Deze pasta leent zich hier goed voor, de pesto hecht zich namelijk met gemak aan de wat bredere linten.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Zin in pasta pesto? Maak dan zeker dit recept met pappardelle. Deze pasta leent zich hier goed voor, de pesto hecht zich namelijk met gemak aan de wat bredere linten.
Wist je dat?
De pesto voor bij de pappardelle wordt fijngemalen met een keukenmachine maar wist je dat dit eigenlijk not done is? Pesto betekent namelijk gestampt. Maak het als een echte Italiaanse nonna en vijzel de ingrediënten fijn.

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.

  2. Maal intussen de macadamianoten grof in een keukenmachine. Voeg het basilicum, een snufje zeezout en de knoflook toe. Voeg al malend beetje bij beetje de olijfolie toe tot een felgroene pesto ontstaat. Schep de pesto in een kom en roer er de parmezaan en citroensap naar smaak doorheen.

  3. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Meng de pasta met de pesto en een scheut kookvocht om de pasta wat smeuïger te maken. Verdeel over 2 warme borden en dien direct op.

Per portie: 889 kcal | 56 g koolhydraten | 17 g eiwit | 65 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush & Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Amy Kinear

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (6 stemmen)