Bereiding

1. Doe voor de gehaktballetjes de broodkruimels in een kom, besprenkel met de melk en schep door elkaar. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng met een houten lepel of met schone handen goed door elkaar. Maak ca. 24 kleine gehaktballetjes van het gehaktmengsel.

2. Verhit 2 el olijfolie in een grote hapjespan. Bak er de gehaktballetjes in porties rondom goudbruin in en zet apart op een bord. Ze hoeven nu nog niet gaar te zijn, je laat ze straks in de saus verder garen.

3. Voeg 1 el olijfolie toe aan de pan en fruit er de knoflook op laag vuur 2-3 minuten in. Voeg de tomaten toe en plet ze met een houten lepel. Voeg de tomatenpuree, de bouillon, de suiker en de balsamico toe. Breng aan de kook en kook onafgedekt ca. 30 minuten. Doe de gehaktballetjes terug in de pan, zet een deksel op de pan en gaar ca. 15 minuten verder.

4. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet de pasta af en verdeel hem over 6 diepe borden. Haal de saus van het vuur en roer de boter en het basilicum erdoorheen. Serveer de gehaktballetjes met saus over de pasta. Garneer met de burrata, de pesto en de parmezaan.

Per portie: ca. 966 kcal
46 g eiwit | 53 g vet | 74 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Covell