Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
pasta pesto

Pasta pesto

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Dit is het recept voor wie altijd wil terugvallen op dé jeugdliefde. De klassieke variant met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Niets meer en niets minder.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Dit is het recept voor wie altijd wil terugvallen op dé jeugdliefde. De klassieke variant met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Niets meer en niets minder.
Verrassende pasta's pesto
Dit klassieke recept maak je in een handomdraai nóg lekkerder. Ontdek onze favoriete pasta pesto recepten en verras jezelf elke keer met een nieuwe twist!

Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook. Rasp de parmezaanse kaas. Rooster de pijnboompitten in een droge pan lichtbruin.Verwijder de stelen van de basilicum. Snijd de blaadjes fijn.

  2. Maal alle ingrediënten in een vijzel, keukenmachine of met een staafmixer zo fijn als je wilt. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot er een mooie pesto ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Kook de pasta beetgaar.

  3. Laat de pasta uitlekken en besprenkel met olijfolie. Serveer met de pesto. Bestrooi eventueel met wat extra parmezaan.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Serveertips
Wil je je gerecht een luxe uitstraling geven of van net iets meer ingrediënten voorzien? Serveer hem dan met rucola, verse basilicum, citroen of cherrytomaatjes. Voor wat meer pit strooi je er verse zwarte peper of chilivlokken overheen.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (15 stemmen)

Klassieke pasta pesto

Pasta pesto is een Italiaans gerecht waarbij gekookte pasta wordt gemengd met pesto, een saus op basis van basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie. Het komt oorspronkelijk uit Genua, in de regio Ligurië (vandaar de naam pesto alla genovese).