
Pasta pesto
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Pel en snipper de knoflook. Rasp de parmezaanse kaas. Rooster de pijnboompitten in een droge pan lichtbruin.Verwijder de stelen van de basilicum. Snijd de blaadjes fijn.
Maal alle ingrediënten in een vijzel, keukenmachine of met een staafmixer zo fijn als je wilt. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot er een mooie pesto ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Kook de pasta beetgaar.
Laat de pasta uitlekken en besprenkel met olijfolie. Serveer met de pesto. Bestrooi eventueel met wat extra parmezaan.
Klassieke pasta pesto
Pasta pesto is een Italiaans gerecht waarbij gekookte pasta wordt gemengd met pesto, een saus op basis van basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie. Het komt oorspronkelijk uit Genua, in de regio Ligurië (vandaar de naam pesto alla genovese).