Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Cover voor Slanke hoofdgerechten onder 500 kcal

Slanke hoofdgerechten onder 500 kcal

Advertentie

Wil jij wat gezonder te gaan eten? Dan kun je vast wat inspiratie gebruiken voor gezond avondeten. Wij selecteerden de lekkerste slanke hoofdgerechten met net iets minder calorieën.

Recepten onder 500 kcal

Voor een lekkere en gezonde start selecteerden wij onze favoriete slanke hoofdgerechten. Deze maaltijden zijn allemaal onder de 500 kcal, zonder in te leveren op de smaak. Van curry tot couscous, niemand zal doorhebben dat deze smakelijke slanke hoofdgerechten stiekem zo gezond zijn. Welke van deze lichte avondeten recepten ga jij als eerste proberen?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Slanke hoofdgerechten

weekmenu Oven-paella met tomaten en olijven

Oven-paella met tomaten en olijven

Voor deze variant van paella doet je oven al het werk: makkelijk én foolproof!

Naar het recept
Kimchi noodles

Kimchi-noedels met sesam-spiegelei

Heb jij al wel eens met kimchi gekookt? Deze Koreaanse smaakmaker moet je echt eens proberen. Want de gefermenteerde kool is niet populair vanwege zijn friszure smaak, maar ook door zijn gezondheidsvoordelen. Kimchi zit namelijk boordevol gezonde bacteriën en vitamines. Dat maakt het een perfecte toevoeging aan je maaltijd.

Naar het recept
Garnalencurry

Garnalencurry

De Indiase keuken zoals we hem kennen – bomvol geurige kruiden en specerijen – maar met net iets minder calorieën. Deze garnalencurry smaakt zoals je gewend bent maar is net een tikkie gezonder. Geniet van deze Indiase klassieker in een licht jasje.

Naar het recept
Marokkaanse tonijnspies met gerstsalade

Marokkaanse tonijnspies met gerstsalade

Stiekem is het lekkerste van dit gerecht de heerlijke yoghurt-harissa saus. Harissa is een van oorsprong Tunesische saus. Deze saus wordt gemaakt van rode pepers, knoflook, zout, olie en verschillende kruiden. Het is eigenlijk de Noord-Afrikaanse versie van sambal. Je gebruikt ‘m om je gerecht meer pit te geven.

Naar het recept
Cover voor

Couscoussalade met bloemkool en zhug

Heb jij al wel eens van zhug gehoord? Dit is een pittig kruidenmengsel uit Jemen. Probeer het eens want het geeft je gerecht een echte boost van smaak. Let alleen wel op als je koriander naar zeepsop vindt smaken, dit pittige mengsel zit er vol mee.

Naar het recept
Broccolipasta met pijnboompitten snelle pasta

Broccolipasta met pijnboompitten

Bij deze gruwelijk lekkere pasta merk je niet eens dat je veel groenten binnenkrijgt. Alle broccoli is namelijk in de saus verwerkt. En het beste? Een portie bevat minder dan 500 kcal. Dat is pas verantwoord genieten!

Naar het recept
Orzosalade met artisjok

Orzosalade met artisjok

Ten slotte deze heerlijke orzosalade met artisjok. Maak er vooral extra veel van, dan heb je morgen ook nog een lekkere en gezonde lunch. Al je collega’s zullen jaloers zijn.

Naar het recept
Foodies favoriet
weekmenu Oven-paella met tomaten en olijven

Oven-paella met tomaten en olijven

Voor deze variant van paella doet je oven al het werk: makkelijk én foolproof!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

2 el olijfolie
2 uien – in dunne halve ringen
1 rode paprika – in reepjes
1 gele paprika – in reepjes
1 courgette – in de lengte gehalveerd & in plakjes
zout en peper
2 teentjes knoflook – in dunne plakjes
1 el tapenade of pasta van zongedroogde tomaat
300 g paella-rijst
850 ml groentebouillon
100 g gegrilde artisjokpartjes uit pot – uitgelekt & evt. gehalveerd
75 g gemengde olijven zonder pit
75 g halfgedroogde tomaten uit pot – uitgelekt bosje platte peterselie – alleen de blaadjes – fijngehakt
1 citroen – in partjes – voor erbij
tabasco voor erbij

Bereiding

  1. 1   Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit de olijfolie in een ondiepe ovenbestendige braadpan (30 cm Ø) op middelhoog vuur en bak er de ui, de paprika’s en de courgette met een snuf zout ca. 10 minuten in tot de groenten zacht zijn en beginnen te karamelliseren. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut verder. Voeg de tapenade en de paella-rijst toe en bak al roerend kort verder tot alle rijstkorrels bedekt zijn.

  2. 2. Voeg de bouillon, de artisjok, de olijven en de halfgedroogde tomaten toe, breng op smaak met zout en peper en roer alles goed. Zet de pan ca. 45 minuten in de oven tot de rijst gaar is en aan de bovenkant knapperig begint te worden.

  3. 3. Verdeel de paella over borden en garneer met de peterselie. Serveer met de citroenpartjes en tabasco naar smaak.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Covell

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!