Lees verder onder de advertentie
Of je nu weinig trek hebt, wat beter wil gaan eten of gewoon op zoek bent naar inspiratie voor gezond avondeten; dit zijn de lekkerste hoofdgerechten onder de 500 calorieën. Want geloof ons maar: gezond eten betekent echt niet dat je hoeft in te leveren op smaak.
Lees verder onder de advertentie
Slanke hoofdgerechten
Voor een lekkere en gezonde start verzamelden wij onze favoriete slanke hoofdgerechten. Deze maaltijden zijn allemaal onder de 500 kcal, zonder in te leveren op de smaak. Want wist je dat gezond eten vooral heel erg lekker is? Van curry tot couscous, niemand zal doorhebben dat deze smakelijke slanke hoofdgerechten stiekem zo gezond én ook nog eens makkelijk te bereiden zijn. Welke van deze lichte avondeten recepten ga jij als eerste proberen?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Recepten onder de 500 kcal
Benieuwd welke slanke hoofdgerechten op onze website allemaal onder de 500 kcal zijn? Scroll dan gauw verder en bekijk onderstaande recepten voor de lekkerste inspiratie. En onthoud: balans is het belangrijkste, dus vergeet niet om ook te genieten!
Garnalencurry
De Indiase keuken zoals we hem kennen – bomvol geurige kruiden en specerijen – maar met net iets minder calorieën. Deze garnalencurry smaakt zoals je gewend bent maar is net een tikkie gezonder. Geniet van deze Indiase klassieker in een licht jasje.
Oven-paella met tomaten en olijven
Voor deze variant van paella doet je oven al het werk: makkelijk én foolproof!
Kimchi-noedels met sesam-spiegelei
Heb jij al wel eens met kimchi gemaakt? Deze Koreaanse smaakmaker moet je echt eens proberen. Want de gefermenteerde kool is niet populair vanwege zijn friszure smaak, maar ook door zijn gezondheidsvoordelen. Kimchi zit namelijk boordevol gezonde bacteriën en vitamines. Dat maakt het een perfecte toevoeging aan je maaltijd.
Marokkaanse tonijnspies met gerstsalade
Stiekem is het lekkerste van dit gerecht de heerlijke yoghurt-harissa saus. Harissa is een van oorsprong Tunesische saus. Deze saus wordt gemaakt van rode pepers, knoflook, zout, olie en verschillende kruiden. Het is eigenlijk de Noord-Afrikaanse versie van sambal. Je gebruikt ‘m om je gerecht meer pit te geven.
Snelle linzen-kokoscurry
Zin in een vullende maaltijd die binnen een handomdraai op tafel staat? Deze curry is supersmaakvol en biedt je de warmte waar je naar op zoek bent.
Couscoussalade met bloemkool en zhug
Heb jij al wel eens van zhug gehoord? Dit is een pittig kruidenmengsel uit Jemen. Probeer het eens want het geeft je gerecht een echte boost van smaak. Let alleen wel op als je koriander naar zeepsop vindt smaken, dit pittige mengsel zit er vol mee.
Broccolipasta met pijnboompitten
Bij deze gruwelijk lekkere pasta merk je niet eens dat je veel groenten binnenkrijgt. Alle broccoli is namelijk in de saus verwerkt. En het beste? Een portie bevat minder dan 500 kcal. Dat is pas verantwoord genieten!
Orzosalade met artisjok
Ten slotte deze heerlijke orzosalade met artisjok. Maak er vooral extra veel van, dan heb je morgen ook nog een lekkere en gezonde lunch. Al je collega’s zullen jaloers zijn.
Garnalencurry
De Indiase keuken zoals we hem kennen – bomvol geurige kruiden en specerijen – maar met net iets minder calorieën. Geniet van deze Indiase klassieker in een licht jasje.
Ingrediënten
Bereiding
Schenk 400 ml water in een pan en breng aan de kook. Voeg het chilipoeder, de kurkuma, de koriander, de zwarte peper, de gember, de groene pepers en de tamarindepasta toe en roer alles door elkaar. Kook 15 minuten op laag vuur.
Voeg de garnalen toe aan de pan, dek de pan af en kook rustig 5 minuten verder. Haal het deksel van de pan en roer de knoflook erdoorheen.
Verhit de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak er het mosterdzaad 30 seconden in tot het begint te poffen. Voeg het komijnzaad en de kerrieblaadjes toe en bak nog 30 seconden tot de aroma’s vrij komen. Schenk de hete olie met de specerij en over de garnalen. Bestrooi met zout en serveer. Lekker met naan of rijst.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Dan Toombs (The Curry Guy Light) Foto’s: Kris Kirham
Onze tips
10x de meest gezonde oliën en hoe je ze gebruikt
4x heerlijke gezonde sapjes
Alles over zeewier: welke soorten zijn er en hoe gebruik je ze?
15x de beste recepten met broccoli
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.
Lees verder onder de advertentie