Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Cover voor Avondeten recepten onder 500 kcal

Avondeten recepten onder 500 kcal

Of je nu weinig trek hebt, wat beter wil gaan eten of gewoon op zoek bent naar inspiratie voor gezond avondeten; dit zijn de lekkerste hoofdgerechten onder de 500 calorieën. Want geloof ons maar: gezond eten betekent echt niet dat je hoeft in te leveren op smaak.

Lees verder onder de advertentie

Slanke hoofdgerechten

Voor een lekkere en gezonde start verzamelden wij onze favoriete slanke hoofdgerechten. Deze maaltijden zijn allemaal onder de 500 kcal, zonder in te leveren op de smaak. Want wist je dat gezond eten vooral heel erg lekker is? Van curry tot couscous, niemand zal doorhebben dat deze smakelijke slanke hoofdgerechten stiekem zo gezond én ook nog eens makkelijk te bereiden zijn. Welke van deze lichte avondeten recepten ga jij als eerste proberen?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tip!

Recepten onder de 500 kcal

Benieuwd welke slanke hoofdgerechten op onze website allemaal onder de 500 kcal zijn? Scroll dan gauw verder en bekijk onderstaande recepten voor de lekkerste inspiratie. En onthoud: balans is het belangrijkste, dus vergeet niet om ook te genieten!

Garnalencurry

Garnalencurry

De Indiase keuken zoals we hem kennen – bomvol geurige kruiden en specerijen – maar met net iets minder calorieën. Deze garnalencurry smaakt zoals je gewend bent maar is net een tikkie gezonder. Geniet van deze Indiase klassieker in een licht jasje.

Naar het recept
weekmenu Oven-paella met tomaten en olijven

Oven-paella met tomaten en olijven

Voor deze variant van paella doet je oven al het werk: makkelijk én foolproof!

Naar het recept
Kimchi noodles

Kimchi-noedels met sesam-spiegelei

Heb jij al wel eens met kimchi gemaakt? Deze Koreaanse smaakmaker moet je echt eens proberen. Want de gefermenteerde kool is niet populair vanwege zijn friszure smaak, maar ook door zijn gezondheidsvoordelen. Kimchi zit namelijk boordevol gezonde bacteriën en vitamines. Dat maakt het een perfecte toevoeging aan je maaltijd.

Naar het recept
Marokkaanse tonijnspies met gerstsalade

Marokkaanse tonijnspies met gerstsalade

Stiekem is het lekkerste van dit gerecht de heerlijke yoghurt-harissa saus. Harissa is een van oorsprong Tunesische saus. Deze saus wordt gemaakt van rode pepers, knoflook, zout, olie en verschillende kruiden. Het is eigenlijk de Noord-Afrikaanse versie van sambal. Je gebruikt ‘m om je gerecht meer pit te geven.

Naar het recept
Snelle linzen-kokoscurry

Snelle linzen-kokoscurry

Zin in een vullende maaltijd die binnen een handomdraai op tafel staat? Deze curry is supersmaakvol en biedt je de warmte waar je naar op zoek bent.

Naar het recept
Cover voor

Couscoussalade met bloemkool en zhug

Heb jij al wel eens van zhug gehoord? Dit is een pittig kruidenmengsel uit Jemen. Probeer het eens want het geeft je gerecht een echte boost van smaak. Let alleen wel op als je koriander naar zeepsop vindt smaken, dit pittige mengsel zit er vol mee.

Naar het recept
Broccolipasta met pijnboompitten snelle pasta

Broccolipasta met pijnboompitten

Bij deze gruwelijk lekkere pasta merk je niet eens dat je veel groenten binnenkrijgt. Alle broccoli is namelijk in de saus verwerkt. En het beste? Een portie bevat minder dan 500 kcal. Dat is pas verantwoord genieten!

Naar het recept
Orzosalade met artisjok

Orzosalade met artisjok

Ten slotte deze heerlijke orzosalade met artisjok. Maak er vooral extra veel van, dan heb je morgen ook nog een lekkere en gezonde lunch. Al je collega’s zullen jaloers zijn.

Naar het recept
Redactiefavoriet
Garnalencurry

Garnalencurry

De Indiase keuken zoals we hem kennen – bomvol geurige kruiden en specerijen – maar met net iets minder calorieën. Geniet van deze Indiase klassieker in een licht jasje.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

1 tl kashmiri chilipoeder
1/2 tl kurkumapoeder
1 el korianderpoeder
1/2 tl gemalen zwarte-peperkorrels
2 1/2 cm gember (geraspt)
5 groene pepers (in ringetjes)
2 tl tamarindepasta
500 g grote garnalen (rauw zonder schaal & schoongemaakt)
3 teentjes knoflook (geperst)
1 1/2 el koolzaad- of kokosolie
1 tl zwart mosterdzaad
1 tl komijnzaad
20 kerrieblaadjes (vers of diepvries)
zout

Bereiding

  1. Schenk 400 ml water in een pan en breng aan de kook. Voeg het chilipoeder, de kurkuma, de koriander, de zwarte peper, de gember, de groene pepers en de tamarindepasta toe en roer alles door elkaar. Kook 15 minuten op laag vuur.

  2. Voeg de garnalen toe aan de pan, dek de pan af en kook rustig 5 minuten verder. Haal het deksel van de pan en roer de knoflook erdoorheen.

  3. Verhit de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak er het mosterdzaad 30 seconden in tot het begint te poffen. Voeg het komijnzaad en de kerrieblaadjes toe en bak nog 30 seconden tot de aroma’s vrij komen. Schenk de hete olie met de specerij en over de garnalen. Bestrooi met zout en serveer. Lekker met naan of rijst.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Dan Toombs (The Curry Guy Light) Foto’s: Kris Kirham

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Lees verder onder de advertentie

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!