Bereiding
1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit de olijfolie in een ondiepe ovenbestendige braadpan (30 cm Ø) op middelhoog vuur en bak er de ui, de paprika’s en de courgette met een snuf zout ca. 10 minuten in tot de groenten zacht zijn en beginnen te karamelliseren. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut verder. Voeg de tapenade en de paella-rijst toe en bak al roerend kort verder tot alle rijstkorrels bedekt zijn.
2. Voeg de bouillon, de artisjok, de olijven en de halfgedroogde tomaten toe, breng op smaak met zout en peper en roer alles goed. Zet de pan ca. 45 minuten in de oven tot de rijst gaar is en aan de bovenkant knapperig begint te worden.
3. Verdeel de paella over borden en garneer met de peterselie. Serveer met de citroenpartjes en tabasco naar smaak.
Per portie: ca. 473 kcal
10 g eiwit | 15 g vet | 71 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Covell