Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Orzo met zhug-garnalen

Orzo met zhug-garnalen

  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de garnalen, de zhug en de olijfolie in een kom. Schep om en zet minimaal 15 minuten tot 2 uur in de koelkast.

  2. Verhit na minimaal 15 minuten 2 el olie uit de pot zongedroogde tomaten in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tomaten en de knoflook toe en bak ca. 2 minuten. Roer de orzo, de citroenschil, de chilivlokken en de bouillon erdoorheen. Breng zachtjes aan de kook en kook 8-10 minuten terwijl je af en toe roert, tot de orzo beetgaar is.

  3. Verhit na minimaal 15 minuten 2 el olie uit de pot zongedroogde tomaten in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tomaten en de knoflook toe en bak ca. 2 minuten. Roer de orzo, de citroenschil, de chilivlokken en de bouillon erdoorheen. Breng zachtjes aan de kook en kook 8-10 minuten terwijl je af en toe roert, tot de orzo beetgaar is.

Per portie: 452 kcal | 51 g koolhydraten | 24 g eiwit | 16 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Ailsa Brown Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Myles Williamson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

1 / 5.0 (1 stem)