Kimchi-noedels met sesam-spiegelei
Eenvoudig
10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Of doe de kantenklare noedels in een vergiet en giet er kokend water overheen. Laat uitlekken.
Houd een handje lente-ui achter voor de garnering. Verhit ½ el olie in een wok op hoog vuur en roerbak er de overige lente-ui en de sperziebonen 2-3 minuten in tot de sperziebonen gaar zijn maar nog een stevige bite hebben. Voeg de gember en de kimchi toe en roerbak 1 minuut verder. Voeg de noedels toe en roerbak het geheel nog 2 minuten tot de noedels goed heet zijn.
Verhit intussen de overige olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en bak er van de eieren spiegeleieren van tot het eiwit goudbruine randjes krijgt en de eidooiers nog een beetje zacht zijn. Bestrooi met het sesamzaad en bak nog 30 seconden, terwijl je de olie uit de pan over de eieren lepelt.
Voeg de sojasaus toe aan de noedels en hussel kort door elkaar. Verdeel de noedels over twee kommen, leg er een spiegelei bovenop en maak af met de achtergehouden lente-ui en de rode peper.