Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Snelle linzen-kokoscurry

Snelle linzen-kokoscurry

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Aantal personen
3

Ingrediënten

Zin in een vullende maaltijd die binnen een handomdraai op tafel staat? Deze curry is supersmaakvol en biedt je de warmte waar je naar op zoek bent.

Bereiding

  1. Doe de ui, de knoflook, de chilipeper, de wortel en de gember in een keukenmachine en maal tot een gladde pasta.

  2. Verhit de olie in een middelgrote steelpan op middelhoog vuur en bak de groentepasta er 4-5 minuten in, tot hij geurig wordt en zachter begint te worden. Voeg de currypasta toe en bak nog ca. 1 minuut. Roer de linzen erdoorheen.

  3. Schenk de kokosmelk en het water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur lager, zodat de curry nog zachtjes kookt, en laat in ca. 10 minuten wat indikken en romig worden. Voeg in de laatste 5 minuten kooktijd de erwten toe. Breng de curry goed op smaak met zout en peper.

  4. Roer het grootste deel van de koriander door de curry en verdeel met de rijst over kommen. Bestrooi met de rest van de koriander en lepel de yoghurt eroverheen.

Per portie: 253 kcal | 31 g koolhydraten | 10 g eiwit | 8 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Hannah Taylor-Eddington Styling: Lauren Miller Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (4 stemmen)