Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Cover voor Couscoussalade met bloemkool en zhug

Couscoussalade met bloemkool en zhug

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Heb jij al wel eens van zhug gehoord? Dit is een pittig kruidenmengsel uit Jemen. Probeer het eens want het geeft je gerecht een echte boost van smaak. Let alleen wel op als je koriander naar zeepsop vindt smaken, dit pittige mengsel zit er vol mee.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de zhug

Heb jij al wel eens van zhug gehoord? Dit is een pittig kruidenmengsel uit Jemen. Probeer het eens want het geeft je gerecht een echte boost van smaak. Let alleen wel op als je koriander naar zeepsop vindt smaken, dit pittige mengsel zit er vol mee.
Tip
Lust je geen koriander? Je kunt het evt. vervangen door peterselie.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng de bloemkoolroosjes en de rode ui met de kurkuma en 2 el olijfolie. Breng goed op smaak met zout en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het geheel 25-30 minuten in de oven en leg de laatste 15 minuten de bloemkoolblaadjes erbij. Laat afkoelen.

  2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken en giet in een kom met het citroensap, 3 el olijfolie, de knoflook, de rozijnen, de dadels en veel zout en peper. Meng goed en laat staan.

  3. Doe intussen alle ingrediënten voor de zhug in een kleine blender met wat zout en peper en 2-3 el water. Meng het geheel tot een gladde groene saus.

  4. Meng de bloemkool en de peterselie door de couscous. Serveer de salade in kommen en druip er de zhug overheen. Maak af met de krokante uitjes en de pijnboompitten.

Per portie: 423 kcal | 62 g koolhydraten | 11 g eiwit | 14 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)