
Couscoussalade met bloemkool en zhug
Eenvoudig
55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng de bloemkoolroosjes en de rode ui met de kurkuma en 2 el olijfolie. Breng goed op smaak met zout en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het geheel 25-30 minuten in de oven en leg de laatste 15 minuten de bloemkoolblaadjes erbij. Laat afkoelen.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken en giet in een kom met het citroensap, 3 el olijfolie, de knoflook, de rozijnen, de dadels en veel zout en peper. Meng goed en laat staan.
Doe intussen alle ingrediënten voor de zhug in een kleine blender met wat zout en peper en 2-3 el water. Meng het geheel tot een gladde groene saus.
Meng de bloemkool en de peterselie door de couscous. Serveer de salade in kommen en druip er de zhug overheen. Maak af met de krokante uitjes en de pijnboompitten.