Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
wat is koriander

Smaakt koriander écht naar zeep?

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Smaken verschillen, en als het op koriander aankomt zijn de meningen flink verdeeld. De één vindt het heerlijk, de ander lust het absoluut niet. Sterker nog, sommige mensen zweren erbij dat koriander naar zeep smaakt. Verdwijnt je eetlust bij de gedachte aan koriander, of krijg je er geen genoeg van? Wij zoeken voor je uit of koriander écht naar zeep smaakt, lees snel verder voor het antwoord.

Smaakt koriander naar zeep?

Er zijn verschillende onderzoeken die erop lijken te wijzen dat de smaak van koriander genetisch bepaald is. Smaakt koriander voor sommigen dan écht naar zeep? Ondanks de vele onderzoeken blijven de harde bewijzen tot nu toe uit. Daarnaast verklaart dit niet waarom koriander de specifieke smaak van zeep krijgt toebedeeld. Toch zweren veel mensen erbij dat koriander naar zeep smaakt. Misschien toch eens in je omgeving checken hoe het zit. Hou je niet van koriander? Als het genetisch bepaald is, dan is de kans groot dat je ouders er ook van walgen. Mag je ze meteen bedanken.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Neus dicht tegen de smaak van zeep

Waarschijnlijk wordt de haat voor koriander aangewakkerd door de geur. Probeer eens een blaadje koriander te eten met je neus dicht. Als het goed is blijft er weinig van de smaak van zeep over. Dit zorgt er helaas niet voor dat je het ineens lekker vindt. Nu weet je in ieder geval wat je moet doen als je onverwachts een gerecht met koriander krijgt voorgeschoteld. Wie weet went het vanzelf en komt er een moment dat je koriander lekker vindt. Of in ieder geval tolereert.

koriander

Team koriander (of niet)

Ben jij “team koriander”? Dan herken je je vast niet in de smaak van zeep. Gelukkig maar; er zijn ontzettend veel gerechten waar koriander een grote rol in speelt. Koriander kan een frisse tegenhanger zijn in pittige gerechten. Probeer het ook eens in een salade voor een kruidige smaak. De gedroogde zaadjes vind je weleens terug in recepten voor gebak en zelfs in likeur. Koriander is een veelzijdig kruid en wordt omarmd in veel keukens. Speciaal voor “team koriander” verzamelden we de lekkerste recepten met koriander.

Recepten met koriander:

Heb je bovenstaand artikel gelezen en krijg je nu spontaan zin in gerechten met koriander? Laat je dan inspireren door onderstaande recepten. Smaak koriander bij jou naar zeep? Dan raden we je aan niet verder te scrollen…

Wortel-koriandersoep met pitacroutons

Vooral de pitacroutons stelen de show in dit recept. Niet teveel van snoepen tijdens het koken, anders hou je niets over voor in de soep!

> naar het recept: wortel-koriandersoep met pitacroutons

Wortel-koriandersoep met pitacroutons

Burrito met kip en koriander

Dit simpele gerecht smaakt heerlijk! Bijkomend voordeel; binnen no-time staat het op tafel. Perfect om doordeweeks te maken na een drukke dag.

> naar het recept: burrito met kip en koriander

Burrito met kip en koriander

Gehaktballenstoof met korianderchutney

De gehaktbal is een echte allemansvriend. Deze licht pittige versie met harissa en korianderchutney is net wat anders dan de bal in jus van jouw moeder maar net zo comforting.

> naar het recept: gehaktballenstoof met korianderchutney

Gehaktballenstoof

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!