
Guacamole
Lees verder na de advertentie
Door hem te bereiden in een vijzel of met een vork, houd je hem een tikje grof. Bestrooi voor het serveren nog met wat gehakte koriander. Voeg voor een spicy guacamole lekker veel verse chilipeper toe!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Classic
- Halveer 3 avocado’s en draai de helften van elkaar. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
- Verwijder de zaadlijsten uit 1 rode en 1 groene peper en snijd het vruchtvlees fijn.
- Pel en snipper 1 teentje knoflook. Maal de avocado fijn in de vijzel met de pepers, de knoflook en het sap van 1 limoen.
- Breng de guacamole op smaak met zout en peper.
Easy 1-minuut dip
- Halveer 2 avocado’s en draai de helften van elkaar. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
- Maal de avocado fijn in de vijzel. Voeg 1 kleine fijngesneden rode ui toe aan de grof gemalen avocado’s.
- Roer 3 el Griekse yoghurt door de avocado en 1 flinke lepel chilisaus.
- Breng op smaak met peper en kruidenzout en je hebt in no-time een fantastische guacamole op tafel staan.
- Dippen maar!
Guacamole recept met chips van wraps:

Guacamole met cheesy tortillachips
Geen chips in huis maar wel wraps over? Dan is dit het recept voor jou! Met je overgebleven tortilla’s kan je namelijk heel eenvoudig zelf chips maken. Snijd de tortilla’s nonchalant in stukken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng wat kaas, komijnzaad, paprikapoeder en 2 el olijfolie met de tortilla’s en bak ze in 15-20 minuten krokant in de oven.
Meer recepten met guacamole
Guacamole is onmisbaar tijdens het borrelen. Serveer de dip bij onderstaande recepten:

Tortillabakjes met guacamole, bonen, paprika en mais
De tortillabakjes gevuld met bonen, paprika en maïs staan goed op de borrelplank. Daarnaast kost het je maar 20 minuten, zodat je snel terug kan naar je cocktail!

Tomatensalade met guacamoletortillas en kipreepjes
Met wat guacamole maak jij je tortilla’s lekker smeuïg. Zo maak je met een handjevol ingrediënten al snel een heerlijk gerecht. Probeer dit recept maar!

Loaded nacho’s met vegan kaassaus
Een van de allerlekkerste Mexicaanse gerechten is natuurlijk een flinke schaal vol nacho’s. Op en top Mexicaans streetfood!

Guacamole met cheesy tortillachips
Dit recept kan het eigenlijk nooit fout doen. Varieer met verschillende chips of kies bijvoorbeeld voor een pittige guacamole. Gegarandeerd succes!
Voor de cheesy tortillachips
- 8 maistortilla’s
- 150 g geraspte kaas
- 1 tl komijnzaad
- 0,5 tl paprikapoeder
Voor de guacamole
- 1 teentje knoflook
- 1 zoete ui
- 1 rode peper
- 1 bosje koriander
- 6 rijpe avocado’s
- sap van 2 limoenen
- zout en peper
Benodigdheden
- bakpapier
Bereiding
Voor de cheesy tortillachips:
verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd de tortilla’s nonchalant in stukken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de kaas, het komijnzaad, het paprikapoeder en 2 el olijfolie met de tortilla’s en bak ze in 15-20 minuten krokant in de oven.
Voor de guacamole:
pel en snipper de knoflook en de zoete ui. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de rode peper en snijd hem fijn. Was de koriander, schud hem droog en hak grof. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak het avocadovruchtvlees met een vork fijn en meng er het limoensap, de rode peper, de ui, de knoflook en de koriander doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de guacamole in het midden van een grote schaal en verdeel er de tortillachips omheen.
Foto’s: foodies
Onze tips

Gevulde eieren maken? Zo maak je de lekkerste!

Tofu marineren: 6 combinaties die je tofu écht lekker maken

Paasbrood bakken: zo doe je dat zelf het lekkerst

Zelf karamel maken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je wil proberen!

Witte asperges koken: zo maak je ze perfect klaar

Groene asperges bereiden: van koken tot grillen

Wanneer is een avocado rijp? Zo test je het in 5 seconden!

Kun je aardappels met uitlopers nog eten? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen witte, groene en paarse asperges

Avocado te hard? Zo maak je hem snel rijp

Lasagne opnieuw opwarmen: zo doe je dat

Van airfryer naar oven: tips en trucs mét omrekentabel

Soep bewaren in de koelkast of vriezer? Zo lang blijft het goed

Avocado snijden zonder snijwonden? Dit is de truc

Eieren koken in de airfryer: zo doe je dat
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.