Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
guacamole

Zelf guacamole maken: zo doe je dat

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten
Bij een pittige Mexicaanse maaltijd krijg je van zo'n romige frisse guacamole geen genoeg. Lekker bij nacho's, chili con carne, taco's, quesadillas of een fajita met bijvoorbeeld pico de gallo. Yes, please!

Guacamole maken

Lees verder na de advertentie

Door hem te bereiden in een vijzel of met een vork, houd je hem een tikje grof. Bestrooi voor het serveren nog met wat gehakte koriander. Voeg voor een spicy guacamole lekker veel verse chilipeper toe!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Classic recept:

Guacamole

Guacamole

Op zoek naar een smaakvolle dip voor je chips? Of een frisse topping voor je taco’s of wraps? Met deze guacamole zit je altijd goed. Ook lekker om op je brood te smeren!

Naar het recept

Spicy guacamole:

  1. Halveer 3 avocado’s en draai de helften van elkaar. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
  2. Verwijder de zaadlijsten uit 1 rode en 1 groene peper en snijd het vruchtvlees fijn.
  3. Pel en snipper 1 teentje knoflook. Maal de avocado fijn in de vijzel met de pepers, de knoflook en het sap van 1 limoen.
  4. Breng de guacamole op smaak met zout en peper.

Easy 1-minuut dip:

  1. Halveer 2 avocado’s en draai de helften van elkaar. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
  2. Maal de avocado fijn in de vijzel. Voeg 1 kleine fijngesneden rode ui toe aan de grof gemalen avocado’s.
  3. Roer 3 el Griekse yoghurt door de avocado en 1 flinke lepel chilisaus.
  4. Breng op smaak met peper en kruidenzout en je hebt in no-time een fantastische guacamole op tafel staan.
  5. Dippen maar!

Tip!

Guacamole recept met chips van wraps:

Guacamole met cheesy tortillachips

Guacamole met cheesy tortillachips

Geen chips in huis maar wel wraps over? Dan is dit het recept voor jou! Met je overgebleven tortilla’s kan je namelijk heel eenvoudig zelf chips maken. Snijd de tortilla’s nonchalant in stukken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng wat kaas, komijnzaad, paprikapoeder en 2 el olijfolie met de tortilla’s en bak ze in 15-20 minuten krokant in de oven.

Naar het recept

Meer recepten met guacamole

Guacamole is onmisbaar tijdens het borrelen. Serveer de dip bij onderstaande recepten:

Tortillabakjes met guacamole, bonen, paprika en mais

Tortillabakjes met guacamole, bonen, paprika en mais

De tortillabakjes gevuld met bonen, paprika en maïs staan goed op de borrelplank. Daarnaast kost het je maar 20 minuten, zodat je snel terug kan naar je cocktail!

Naar het recept
tomatensalade guacamoletortillas en kipreepjes

Tomatensalade met guacamoletortillas en kipreepjes

Met wat guacamole maak jij je tortilla’s lekker smeuïg. Zo maak je met een handjevol ingrediënten al snel een heerlijk gerecht. Probeer dit recept maar!

Naar het recept
Loaded nacho's met vegan kaassaus

Loaded nacho’s met vegan kaassaus

Een van de allerlekkerste Mexicaanse gerechten is natuurlijk een flinke schaal vol nacho’s. Op en top Mexicaans streetfood!

Naar het recept
Redactiefavoriet
Guacamole

Guacamole

Op zoek naar een smaakvolle dip voor je chips? Of een frisse topping voor je taco’s of wraps? Met deze guacamole zit je altijd goed. Ook lekker om op je brood te smeren!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 3 rijpe avocado’s
  • 1 pruimtomaat (fijngehakt)
  • 1 kleine ui (fijngehakt)
  • 20 g koriander (gehakt)
  • zout en peper
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • sap van 1 limoen (naar smaak)
  • tortillachips (om te serveren)

Bereiding

  1. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit en doe in een kom.

  2. Prak de avocado’s met een pureestamper of vork. Prak ze niet te fijn, zodat de guacamole textuur behoudt. Meng de tomaat, ui en koriander erdoor en breng op smaak met ruim zout en peper. Voeg de olie en limoensap naar smaak toe. Meng goed door elkaar en serveer direct met tortillachips.

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Karla Zazueta Fotografie: Tara Fisher Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Katie Marshall

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!