Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
guacamole

Zelf maken: guacamole dip

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Bij een pittige Mexicaanse maaltijd krijg je van zo'n romige frisse guacamole geen genoeg. Lekker bij nacho's, chili con carne, taco's, quesadillas of een fajita met bijvoorbeeld pico de gallo. Yes, please!

Guacamole

Door hem te bereiden in een vijzel of met een vork, houd je hem een tikje grof. Bestrooi voor het serveren nog met wat gehakte koriander. Voeg voor een spicy guacamole lekker veel verse chilipeper toe!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Classic

  1. Halveer 3 avocado’s en draai de helften van elkaar. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
  2. Verwijder de zaadlijsten uit 1 rode en 1 groene peper en snijd het vruchtvlees fijn.
  3. Pel en snipper 1 teentje knoflook. Maal de avocado fijn in de vijzel met de pepers, de knoflook en het sap van 1 limoen.
  4. Breng de guacamole op smaak met zout en peper.

Easy 1-minuut dip

  1. Halveer 2 avocado’s en draai de helften van elkaar. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
  2. Maal de avocado fijn in de vijzel. Voeg 1 kleine fijngesneden rode ui toe aan de grof gemalen avocado’s.
  3. Roer 3 el Griekse yoghurt door de avocado en 1 flinke lepel chilisaus.
  4. Breng op smaak met peper en kruidenzout en je hebt in no-time een fantastische guacamole op tafel staan.
  5. Dippen maar!

Guacamole recept met chips van wraps:

Guacamole met cheesy tortillachips

Guacamole recept (met cheesy tortillachips)

Geen chips in huis maar wel wraps over? Dan is dit het recept voor jou! Met je overgebleven tortilla’s kan je namelijk heel eenvoudig zelf chips maken. Snijd de tortilla’s nonchalant in stukken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng wat kaas, komijnzaad, paprikapoeder en 2 el olijfolie met de tortilla’s en bak ze in 15-20 minuten krokant in de oven.

Naar het recept

Meer recepten met guacamole

Guacamole is onmisbaar tijdens het borrelen. Serveer de dip bij onderstaande recepten:

Tortillabakjes met guacamole, bonen, paprika en mais

Tortillabakjes met guacamole, bonen, paprika en mais

De tortillabakjes gevuld met bonen, paprika en maïs staan goed op de borrelplank. Daarnaast kost het je maar 20 minuten, zodat je snel terug kan naar je cocktail!

Naar het recept
tomatensalade guacamoletortillas en kipreepjes

Tomatensalade met guacamoletortillas en kipreepjes

Met wat guacamole maak jij je tortilla’s lekker smeuïg. Zo maak je met een handjevol ingrediënten al snel een heerlijk gerecht. Probeer dit recept maar!

Naar het recept
Loaded nacho's met vegan kaassaus

Loaded nacho’s met vegan kaassaus

Een van de allerlekkerste Mexicaanse gerechten is natuurlijk een flinke schaal vol nacho’s. Op en top Mexicaans streetfood!

Naar het recept
Redactiefavoriet
Guacamole met cheesy tortillachips

Guacamole recept (met cheesy tortillachips)

Dit recept kan het eigenlijk nooit fout doen. Varieer met verschillende chips of kies bijvoorbeeld voor een pittige guacamole. Gegarandeerd succes!

Bekijk volledige recept

Voor de cheesy tortillachips

  • 8 maistortilla’s
  • 150 g geraspte kaas
  • 1 tl komijnzaad
  • 0,5 tl paprikapoeder

Voor de guacamole

  • 1 teentje knoflook
  • 1 zoete ui
  • 1 rode peper
  • 1 bosje koriander
  • 6 rijpe avocado’s
  • sap van 2 limoenen
  • zout en peper

Benodigdheden

  • bakpapier

Bereiding

  1. Voor de cheesy tortillachips:

    verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd de tortilla’s nonchalant in stukken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de kaas, het komijnzaad, het paprikapoeder en 2 el olijfolie met de tortilla’s en bak ze in 15-20 minuten krokant in de oven.

  2. Voor de guacamole:

    pel en snipper de knoflook en de zoete ui. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de rode peper en snijd hem fijn. Was de koriander, schud hem droog en hak grof. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak het avocadovruchtvlees met een vork fijn en meng er het limoensap, de rode peper, de ui, de knoflook en de koriander doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Schep de guacamole in het midden van een grote schaal en verdeel er de tortillachips omheen.

Foto’s: foodies

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!