Advertentie
Guacamole
Door hem te bereiden in een vijzel of met een vork, houd je hem een tikje grof. Bestrooi voor het serveren nog met wat gehakte koriander. Voeg voor een spicy guacamole lekker veel verse chilipeper toe!
Wil je iedere week de lekkerste recepten en beste tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Classic
Halveer 3 avocado’s en draai de helften van elkaar. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Verwijder de zaadlijsten uit 1 rode en 1 groene peper en snijd het vruchtvlees fijn. Pel en snipper 1 teentje knoflook. Maal de avocado fijn in de vijzel met de pepers, de knoflook en het sap van 1 limoen. Breng de guacamole op smaak met zout en peper.
Easy 1-minuut dip
Halveer 2 avocado’s en draai de helften van elkaar. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Maal de avocado fijn in de vijzel. Voeg 1 kleine fijngesneden rode ui toe aan de grof gemalen avocado’s. Roer 3 el Griekse yoghurt door de avocado en 1 flinke lepel chilisaus. Breng op smaak met peper en kruidenzout en je hebt in no-time een fantastische guacamole op tafel staan. Dippen maar!
Recepten met guacamole
Guacamole is onmisbaar tijdens het borrelen. Serveer de dip bij onderstaande recepten:
Tortillabakjes
De tortillabakjes gevuld met bonen, paprika en maïs staan goed op de borrelplank. Daarnaast kost het je maar 20 minuten, zodat je snel terug kan naar je cocktail!
> naar het recept: tortillabakjes met guacamole, bonen, paprika en mais
Tortilla’s
Met wat guacamole maak jij je tortilla’s lekker smeuïg. Zo maak je met een handjevol ingrediënten al snel een heerlijk gerecht. Probeer dit recept maar!
> naar het recept: tomatensalade met guacamoletortillas en kipreepjes
Nacho’s
Een van de allerlekkerste Mexicaanse gerechten is natuurlijk een flinke schaal vol nacho’s. Op en top Mexicaans streetfood!
> naar het recept: loaded nacho’s met vegan kaassaus
Onze tips
Zelf pompoenpitten roosteren: zo doe je dat
Van zure room tot crème fraîche: alle soorten room uitgelegd
Zelf maken voor de kerst: homemade cranberrycompote
Zalmbonbons maken: tips & recept
Dit zijn dé tips tegen gekke geurtjes in de keuken
Kaasfondue maken: zo doe je dat
In een handomdraai de lekkerste traybakes maken? Zo doe je dat!
Recepten met yuzu: dit is waarom je de Chinese citrusvrucht in huis wil halen
Zo kun je zelf verse pastasaus maken
Wanneer gebruik je welke pastasoort?
Zo kun je het beste bavette bereiden: recept + tips
6x Spaanse drankjes die je wil proberen!
Zelf sushi maken: dat is makkelijker dan je denkt
Spaanse sangria maken: tips & recepten
Zo kan je het beste aardappelpuree bewaren en opwarmen
Een heerlijke malse kipfilet bereiden: zo doe je dat
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.