Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
halve avocado bewaren

Wow! Dankzij deze tip kun je een halve avocado bewaren

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

De liefhebbers weten er alles van: een halve avocado bewaren is een flinke uitdaging. Binnen de kortste keren is de vrucht bruin geworden en zet je jouw tanden er liever niet meer in. Gelukkig is er een hele eenvoudige truc waardoor jij langer van het groene goud kan genieten.

Avocado bewaren

Eerder vertelden we je al hoe je kunt controleren of je een rijpe avocado in handen hebt. Het komt echter regelmatig voor dat je niet de hele vrucht gebruikt en dus een halve avocado moet bewaren. Een diepvrieszakje, vershoudfolie en zelfs speciale avocadodoosjes: we hebben het allemaal geprobeerd, maar deze hulpmiddelen zijn helaas niet zo effectief en de vrucht zal ook nog eens snel bruin worden. Bijna hadden we de hoop opgegeven. Tenminste, tot TikTokker @kmag1 met de gouden tip op de proppen kwam!

Wil je ook iedere week de handigste kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Een halve avocado bewaren: de truc

De video heeft meer dan 900.000 views en wij snappen wel waarom: de truc is namelijk super simpel. Helaas is de video inmiddels verwijderd, maar de oplossing staat in ons geheugen gegrift. Wil je een halve avocado bewaren? Zorg er dan ten eerste voor dat je de helft mét de pit overhoudt. Pak vervolgens een plastic potje of bakje en doe er een laagje water in. Leg de vrucht met de snijkant naar beneden in het water en doe de deksel op het potje. Zet in de koelkast en na 24 uur is je avocado nog zo goed als nieuw. Dep hem voor gebruik nog even droog met keukenpapier en de kleur, smaak en textuur van je favoriete lekkernij is nog precies zoals je had gehoopt.

halve avocado bewaren

Lees meer over avocado:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!