
Is het lunchtijd? Ga voor een lekkere én verse lunch en maak smaakvolle quesadilla’s. Wij vertellen je hoe je ze maakt en wat je er allemaal op kunt doen!
Lees verder na de advertentie
Quesedilla’s maken
Het fijnste aan het maken van quesadilla’s is dat de mogelijkheden echt eindeloos zijn. De basis is altijd hetzelfde en bestaat uit tortilla’s (kies zelf uit klein, groot, volkoren of maïs) en kaas (keuze uit geraspt, plakjes, geitenkaas, blauwe kaas, feta). Wat je er verder nog tussen stopt, is helemaal aan jou. Wij maken graag restjes groenten op. Denk bijvoorbeeld aan een halve paprika, wat olijven en een ook beetje basilicum. Zelfs de gebraden kip van gisteren die je overhield, kan er zo op!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
De basis van quesedilla’s
Pak 1 tortilla en besmeer en beleg met de ingrediënten naar keuze. Leg er nog een tortilla bovenop. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en leg de tortilla erin. Bak ca. 1-2 minuten (tot de tortilla lichtbruin kleurt) en keer de tortilla vervolgens om. Bak nog eens 1-2 minuten, maar niet op te hoog vuur. Haal de tortilla voorzichtig uit de pan. Snijd met een mes of pizzasnijder in 4 stukken en serveer maar!
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Trek gekregen?
Wat dacht je bijvoorbeeld van quesedilla’s in de volgende stijlen:
- Italiaans: met mozzarella, salami, zongedroogde tomaat en basilicum Ook lekker met wat pesto of tapenade erop
- Grieks: met kaas, spinazie, olijven, rode ui, zongedroogde tomaat en feta
- Frans: met perzik, brie en pijnboompitten
- Aziatisch: met kaas, zoetzure kip, ananas en augurk
- Groen: met kaas, bosui, broccoli, courgette en avocado. Lekker met een dip van guacamole erbij
Recepten voor quesadilla’s
Of ga aan de slag met deze heerlijke recepten voor quesadilla’s. Hoewel zelfs een ratjetoe van ingrediënten lekker is tussen twee knapperige tortilla’s met flink wat gesmolten kaas, kun je ook gaan voor een paar bekende smaakcombinaties.

Quesadilla van pulled pork met cheddar
Dit is een echte aanrader voor alle pulled pork fans! Een knapperige quesadilla met superzacht varkensvlees binnenin. De kaas maakt het af!
Onze tips

Dit kun je beter niét in de airfryer bereiden

Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis

Wat eet je bij soep? 14x lekkere ideeën en recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Gnocchi: 15+ Italiaanse recepten

Borrelplank maken? Zo doe je dat in 3 simpele stappen

Dit zijn de beste recepten voor het paasdiner

Paaslunch ideeën: zo zet jij de tafel vol lekkers
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.