De basis

Het fijnste aan het maken van quesadilla’s is dat de mogelijkheden echt eindloos zijn. De basis is altijd hetzelfde en bestaat uit tortilla’s (kies zelf uit klein, groot, volkoren of maïs) en kaas (keuze uit geraspt, plakjes, geitenkaas, blauwe kaas, feta). Wat je er verder nog tussenstopt, is helemaal aan jou. Wij maken graag restjes groenten op, denk aan een halve paprika, wat olijven en een beetje basilicum. Zelfs de gebraden kip van gisteren die je overhield, kan er zo op!

Zo maak je het

Pak 1 tortilla en besmeer en beleg met de ingrediënten naar keuze. Leg er een tortilla bovenop. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en leg de tortilla erin. Bak ca. 1-2 minuten (tot de tortilla lichtbruin kleurt) en keer de tortilla om. Bak nog eens 1-2 minuten. Haal de tortilla voorzichtig uit de pan. Snijd met een mes of pizzasnijder in 4 driehoeken en serveer.

Kies jouw smaak

Hoewel zelfs een ratjetoe van ingrediënten lekker is tussen twee knapperige tortilla’s en gesmolten kaas, kun je ook gaan voor een paar bekende smaakcombinaties. Zoek het bijvoorbeeld in de landen-hoek en maak Mexicaanse quesadilla’s:

Of pak uit en maak deze quesadilla’s met pulled pork:

Quesadilla van pulled pork met cheddar

Meer smaakinspiratie nodig? Wat dacht je van…

  • Italiaanse quesadilla’s met mozarrella, salami, zongedroogde tomaat en basilicum?
    Ook lekker met wat pesto of tapenade erop!
  • Griekse quesadilla’s met kaas, spinazie, olijven, rode ui, zongedroogde tomaat en feta?
  • Franse quesadilla’s met perzik, brie en pijnboompitten?
  • Aziatische quesadilla’s met kaas, zoetzure kip, ananas en augurk?
  • Groene quesadilla’s met kaas, bosui, broccoli, courgette en avocado?
    Lekker met een dip van guacamole erbij!

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: