Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Quesadilla van pulled pork met cheddar

Lunchtijd! Zo kun je zelf quesadilla’s maken

Advertentie

Is het lunchtijd? Ga voor een lekkere én verse lunch en maak smaakvolle quesadilla’s. Wij vertellen je hoe je ze maakt en wat je er allemaal op kunt doen!

Quesedilla’s maken

Het fijnste aan het maken van quesadilla’s is dat de mogelijkheden echt eindeloos zijn. De basis is altijd hetzelfde en bestaat uit tortilla’s (kies zelf uit klein, groot, volkoren of maïs) en kaas (keuze uit geraspt, plakjes, geitenkaas, blauwe kaas, feta). Wat je er verder nog tussen stopt, is helemaal aan jou. Wij maken graag restjes groenten op. Denk bijvoorbeeld aan een halve paprika, wat olijven en een ook beetje basilicum. Zelfs de gebraden kip van gisteren die je overhield, kan er zo op!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

De basis van quesedilla’s

Pak 1 tortilla en besmeer en beleg met de ingrediënten naar keuze. Leg er nog een tortilla bovenop. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en leg de tortilla erin. Bak ca. 1-2 minuten (tot de tortilla lichtbruin kleurt) en keer de tortilla vervolgens om. Bak nog eens 1-2 minuten, maar niet op te hoog vuur. Haal de tortilla voorzichtig uit de pan. Snijd met een mes of pizzasnijder in 4 stukken en serveer maar!

Trek gekregen?

Wat dacht je bijvoorbeeld van quesedilla’s in de volgende stijlen:

  • Italiaans: met mozzarella, salami, zongedroogde tomaat en basilicum Ook lekker met wat pesto of tapenade erop
  • Grieks: met kaas, spinazie, olijven, rode ui, zongedroogde tomaat en feta
  • Frans: met perzik, brie en pijnboompitten
  • Aziatisch: met kaas, zoetzure kip, ananas en augurk
  • Groen: met kaas, bosui, broccoli, courgette en avocado. Lekker met een dip van guacamole erbij

Recepten voor quesadilla’s

Of ga aan de slag met deze heerlijke recepten voor quesadilla’s. Hoewel zelfs een ratjetoe van ingrediënten lekker is tussen twee knapperige tortilla’s met flink wat gesmolten kaas, kun je ook gaan voor een paar bekende smaakcombinaties.

quesedila

Quesadilla

Dit basisrecept is onmisbaar, zeker als je van quesadilla’s houdt!

Naar het recept
Quesadilla van pulled pork met cheddar

Quesadilla van pulled pork met cheddar

Dit is een echte aanrader voor alle pulled pork fans! Een knapperige quesadilla met superzacht varkensvlees binnenin. De kaas maakt het af!

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!