Lees verder onder de advertentie
Quesadilla’s met linzen en kaas
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de lente-uitjes met 1 el olie en verdeel ze over een bakplaat. Rooster de uitjes 8-10 minuten in de oven tot ze zacht beginnen te worden. Haal de uitjes uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 120°C.
2. Doe de linzen in een grote kom samen met de tomatenpuree, het komijnpoeder, de oregano en een flinke snuf zout en peper. Stamp het geheel met een pureestamper tot een grove, plakkerige massa. Voeg het limoensap toe en meng het kort erdoorheen.
3. Leg 4 tortilla’s naast elkaar op een schoon werkblad. Verdeel het linzenmengsel over de tortilla’s en leg hier de geroosterde lente-uitjes op. Strooi er in een dikke laag de kaas overheen. Leg er de overige tortilla’s op en druk goed aan.
4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bestrijk lichtjes met olie (gebruik hiervoor bijvoorbeeld een stukje geolied keukenpapier). Leg 1 quesadilla in de pan en druk hem goed aan. Bak de quesadilla 2-4 minuten tot de onderkant lichtbruin kleurt en de kaas begint te smelten. Draai om en bak verder tot ook de andere kant mooi geroosterd is en de kaas helemaal gesmolten is. Laat de quesadilla voorzichtig op een bakplaat glijden en houd warm in de oven terwijl je de rest van de quesadilla’s maakt.
5. Snijd de quesadilla’s in vieren, strooi er jalapeño’s over en besprenkel met tabasco naar smaak. Serveer met de zure room.
Lees verder onder de advertentie