Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Quesadilla’s met linzen en kaas

Quesadilla’s met linzen en kaas

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

De gekruide linzen geven de quesadilla’s body en maken ze lekker vullend. Je gaat geen gehakt missen met dit recept!

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de lente-uitjes met 1 el olie en verdeel ze over een bakplaat. Rooster de uitjes 8-10 minuten in de oven tot ze zacht beginnen te worden. Haal de uitjes uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 120°C.

  2. 2. Doe de linzen in een grote kom samen met de tomatenpuree, het komijnpoeder, de oregano en een flinke snuf zout en peper. Stamp het geheel met een pureestamper tot een grove, plakkerige massa. Voeg het limoensap toe en meng het kort erdoorheen.

  3. 3. Leg 4 tortilla’s naast elkaar op een schoon werkblad. Verdeel het linzenmengsel over de tortilla’s en leg hier de geroosterde lente-uitjes op. Strooi er in een dikke laag de kaas overheen. Leg er de overige tortilla’s op en druk goed aan.

  4. 4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bestrijk lichtjes met olie (gebruik hiervoor bijvoorbeeld een stukje geolied keukenpapier). Leg 1 quesadilla in de pan en druk hem goed aan. Bak de quesadilla 2-4 minuten tot de onderkant lichtbruin kleurt en de kaas begint te smelten. Draai om en bak verder tot ook de andere kant mooi geroosterd is en de kaas helemaal gesmolten is. Laat de quesadilla voorzichtig op een bakplaat glijden en houd warm in de oven terwijl je de rest van de quesadilla’s maakt.

  5. 5. Snijd de quesadilla’s in vieren, strooi er jalapeño’s over en besprenkel met tabasco naar smaak. Serveer met de zure room.

Per portie: 604 kcal | 60 g koolhydraten | 30 g eiwit | 25 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)