Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
quesedila

Quesadilla

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Aantal personen: 4

Ingrediënten

De quesadilla is de tosti van de Mexicaanse keuken. Letterlijk betekent het ‘kaasdingetje’ en naast kaas is deze tortilla vaak gevuld met vlees, kruiden en fijngesneden ui en paprika.

Bereiding

  1. Snijd de chorizo in dunne plakjes. Pel de rode ui en snijd hem in ringen. Verhit steeds ½ el olie in een bakpan en bak er een tortilla ca. ½ minuut per zijde in. Bestrooi de tortilla met ¼ van de kaas, ¼ van de chorizo, ¼ van de ui en ¼ van de jalapeño’s. Vouw de tortilla dubbel en bak nog 1-2 minuten.

  2. Neem de tortilla uit de pan en herhaal met de overige ingrediënten. Snijd de quesadilla in punten. Snijd de vleestomaten in plakken. Leg op iedere punt quesadilla een plak tomaat. Bestrooi met koriander.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)