De lekkerste Mexicaanse recepten

Haal Mexico in huis met deze gruwelijk lekkere Mexicaanse recepten. Denk aan nacho’s, quesedilla’s en fajita’s. Welk recept ga jij proberen?

1. Gebakken zeebaars met chimichurri en zwarte tortillas

Bij Mexicaanse recepten denk je al snel aan taco’s en gekruid gehakt, maar deze gebakken zeebaars is ook waanzinnig lekker. Natuurlijk serveer je hem met een bekende smaakmaker uit een van onze favoriete keukens: de chimichurri met groene kruiden.

gebakken zeebaars

2. Hot dog Mexicaanse stijl

Maak van een simpele hot dog een echt feestje door ze in een ander jasje te steken. De hoeveelheden van dit recept zijn voor twee personen, maar wees gewaarschuwd: dit broodje is te lekker om te delen.

Hotdog Mexicaanse stijl

3. Mexicaanse zwartebonenschotel

Een heerlijk slow weekendgerecht. Het beste begin je halverwege de middag om de bonen lekker rustig te laten sudderen. Daarna kan je met het hele gezin aan tafel te genieten van deze smaakvolle Mexicaanse zwartebonenschotel.

Mexicaanse zwartebonenschotel

4. Quesadilla van pulled pork met cheddar

Wat is er beter dan een tortilla? Met dit recept maak je twee tortilla’s met een vulling van onder andere pulled pork en cheddar. Geniet met volle teugen als je een hap neemt en al die overheerlijke smaken samenkomen.

Quesadilla van pulled pork met cheddar

5. Nacho’s met kaas

Nacho’s met kaas zijn misschien wel het allerbeste Mexicaanse recept. Makkelijk te maken en vallen altijd in de smaak. Heerlijk als voorgerecht of bij de borrel. Dit is toch de últieme comfort food?
nachos met kaas

6. Kipfajita’s

Fajita’s eten is een feestje op zich. Zet de tafel vol met allemaal lekkere ingrediënten zodat je gasten zelf naar hartenlust kunnen mixen en matchen. Onze favoriet is dit Mexicaanse recept met onder andere kip, tomaatjes, kaas en guacamole.

kipfajita

Lees ook: 5x typisch Griekse gerechten die je meteen wilt maken

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.