Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote pan met antiaanbaklaag. Bestrooi de kippenborstfilets met zout en peper en bak ze op hoog vuur goudbruin. Neem de kippenborstfilets uit de pan en leg op een bord. Bak de ui in de pan op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Schenk 150 ml water erbij. Kook 15 minuten al roerend tot het water verdampt is. Zet het vuur laag en voeg eventueel extra olie toe. Bak ca. 30 minuten op laag vuur tot de ui zacht en gekaramelliseerd is. Voeg een beetje water toe wanneer de ui aanbakt.
  2. Verwarm intussen de grill en blaker er de paprika’s onder. Doe de paprika’s in een kom, dek af met vershoudfolie en laat ca. 10 minuten rusten. Pel de huid van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in blokjes van 2 cm.
  3. Halveer voor de guacamole de avocado’s en verwijder de pitten. Bewaar de pitten. Pureer de avocado in een kom grof. Voeg de rode ui, het limoensap en de koriander toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer goed door. Voeg de pitten tot het serveren toe aan de kom.
  4. Voeg de knoflook, de rode peper, de koriandersteeltjes en de kip toe aan de gekaramelliseerde ui en bak al roerend ca. 5 minuten op laag vuur. Voeg het paprikapoeder en het komijnzaad toe en bak 1 minuut. Voeg de limoenschil, het limoensap en de paprika toe en bak al roerend 2 minuten verder. Voeg de korianderblaadjes toe. Meng de cherrytomaten met de wittewijnazijn. Serveer de kip met de guacamole (verwijder de pitten), de tomaten, de pittige salsa, de zure room, de pittige chilisaus, de cheddar en de tortilla’s.

Per portie: ca. 495 kcal
33 g eiwit | 29 g vet | 21 g koolhydraten

De puntjes op de i

De uien

Kook de uien om te beginnen in water. Hierdoor worden ze lekker zacht maar branden ze niet aan zoals wanneer je ze in olie bakt.

De guacamole

Bewaar de avocadopitten wanneer je de guacamole voorbereidt. Voeg de pit toe aan de kom zodat de avocado niet bruin wordt, maar een betere tip: gebruik zuivel om je guacamole aan te maken zoals roomkaas of Griekse yoghurt.

De kip

Koop biologische kip van goede kwaliteit voor de beste smaak. Karamelliseer de kip goudbruin want dat zorgt voor extra veel smaak in het hele gerecht.

Geblakerde paprika’s

Neem de tijd om zelf de paprika’s te blakeren en te pellen. Dit geeft een heerlijk rookaroma wat je nooit in een potje zult vinden.

Cherrytomaten

Cherrytomaten met een beetje wittewijnazijn lijkt erg simpel maar dit geeft het eindresultaat een lekker fris zuurtje én een zoetje aan de wraps.

Bron: Olive Magazine