Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Mexicaanse rijst

Mexicaanse rijst

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Mexicaanse rijst kennen we allemaal wel van de gevulde paprika recepten of het burrito's maken. Gebruik dit recept als basis voor deze Mexicaanse gerechten of serveer het als los hoofdgerecht.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Mexicaanse rijst kennen we allemaal wel van de gevulde paprika recepten of het burrito's maken. Gebruik dit recept als basis voor deze Mexicaanse gerechten of serveer het als los hoofdgerecht.
Tip
Voeg wat blokjes chorizo toe en bak deze met de groenten mee. Dat geeft extra smaak.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een hapjespan met deksel. Bak er de ui, de knoflook, de groene peper en de paprika ca. 10 minuten in tot ze zacht beginnen te worden. Roer de rijst erdoorheen en bak al roerend 3-4 minuten mee.

  2. Roer de chipotlepasta erdoorheen en bak nog 1-2 minuten tot de aroma’s vrij komen. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook, dek de pan af en zet het vuur laag. Kook ca. 15 minuten tot de rijst gaar is en de bouillon opgenomen is. Garneer met de koriander en serveer met de limoenpartjes om over de rijst uit te knijpen.

Per portie: 516 kcal | 93 g koolhydraten | 13 g eiwit | 8 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Steven Joyce Styling & foodstyling: Rebecca Seal

Wat vind jij van dit recept?

3.9 / 5.0 (33 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!