Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Mexicaanse rijst

Mexicaanse rijst

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Mexicaanse rijst, een culinair festijn dat binnen een half uur op tafel staat.
Tip
Voeg wat blokjes chorizo toe en bak deze met de groenten mee.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een hapjespan met deksel. Bak er de ui, de knoflook, de groene peper en de paprika ca. 10 minuten in tot ze zacht beginnen te worden. Roer de rijst erdoorheen en bak al roerend 3-4 minuten mee.

  2. Roer de chipotlepasta erdoorheen en bak nog 1-2 minuten tot de aroma’s vrij komen. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook, dek de pan af en zet het vuur laag. Kook ca. 15 minuten tot de rijst gaar is en de bouillon opgenomen is. Garneer met de koriander en serveer met de limoenpartjes om over de rijst uit te knijpen.

Per portie: 516 kcal | 93 g koolhydraten | 13 g eiwit | 8 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Steven Joyce Styling & foodstyling: Rebecca Seal

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)