
Mexicaanse rijst
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Mexicaanse rijst, een culinair festijn dat binnen een half uur op tafel staat.
Tip
Voeg wat blokjes chorizo toe en bak deze met de groenten mee.
Bereiding
Verhit de olie in een hapjespan met deksel. Bak er de ui, de knoflook, de groene peper en de paprika ca. 10 minuten in tot ze zacht beginnen te worden. Roer de rijst erdoorheen en bak al roerend 3-4 minuten mee.
Roer de chipotlepasta erdoorheen en bak nog 1-2 minuten tot de aroma’s vrij komen. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook, dek de pan af en zet het vuur laag. Kook ca. 15 minuten tot de rijst gaar is en de bouillon opgenomen is. Garneer met de koriander en serveer met de limoenpartjes om over de rijst uit te knijpen.