Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Gevulde paprika’s met chipotlesalsa

7x de lekkerste gevulde paprika recepten

Advertentie

Al voelt het haast een beetje retro aan, gevulde paprika’s gaan nooit vervelen. Waar vul jij ze het liefste mee? Rijst, couscous, (vega) gehakt? De opties zijn eindeloos!

Gevulde paprika recepten

Gevulde paprika’s zijn inmiddels een echte klassieker in onze Hollandse keukens. Het is echt zo’n gerecht waar je steeds op terug grijpt wanneer je snel een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten. Maar waar vul jij ze eigenlijk mee? Wij hebben onze favoriete variaties voor je op een rijtje gezet. Met deze gevulde paprika recepten heb jij altijd inspiratie bij de hand!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
gevulde paprika's

Gevulde paprika’s met lamsgehakt

De Griekse keuken is al duizenden jaren oud, maar nog steeds geliefd over de hele wereld. Dit traditionele Griekse recept is in een modern jasje gestoken. Kalí órexi! (Smakelijk eten!)

Naar het recept
Gevulde paprika’s met halloumi

Gevulde paprika’s met halloumi

Wat dacht je van paprika’s gevuld met parelgerst? In combinatie met de halloumi en harissa voelt deze maaltijd haast mediterraans aan. Wanneer je dit gerecht buiten eet, waan jij je zowat op vakantie.

Naar het recept
Gevulde paprika’s met chipotlesalsa

Gevulde paprika’s met chipotlesalsa

Wanneer je een paprika gaart, wordt de groente lekker zoet. Dit gaat heerlijk samen met een beetje pit. Houd jij niet zo van de hitte? Voeg dan wat minder jalopenõ’s toe.

Naar het recept
Cover voor

Pittige gevulde puntpaprika

Weinig tijd? Dit eenvoudige recept heb je binnen een mum van tijd op tafel staan. En het beste? Je hebt slechts 6 ingrediënten nodig. Perfect om te maken na een drukke werkdag.

Naar het recept

Nog meer gevulde paprika recepten:

Cover voor

Gevulde paprika uit de oven

Neem eventjes de tijd voor dit recept. Alleen wanneer je de paprika’s lang genoeg in de oven gaart, gaat de mozzarella mooi smelten en krijg je een heerlijk smeuïg mengsel.

Naar het recept
Geroosterde paprika’s met olijven en geitenkaas

Geroosterde paprika’s met olijven en geitenkaas

Met dit gerecht krijgt elke doordeweekse avond een vakantietintje, zeker als je buiten kunt eten. Probeer nu deze geroosterde paprika’s met olijven en geitenkaas!

Naar het recept
puntpaprika

Gevulde puntpaprika’s

Extra speciaal is om de paprika’s niet alleen te vullen maar ook te frituren. Geef ze een jasje door ze door het beslag te halen en goudbruin te frituren. Daar maak je indruk mee!

Naar het recept

Ons favoriete recept met gevulde paprika:

Foodies favoriet
gevulde paprika's

Gevulde paprika’s met lamsgehakt

De Griekse keuken is al duizenden jaren oud, maar nog steeds geliefd over de hele wereld. Dit traditionele Griekse recept is in een modern jasje gestoken. Kalí órexi! (Smakelijk eten!)

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 2 grote rode paprika’s
  • 2 grote groene paprika’s
  • zout en peper
  • 500 g lamsgehakt
  • 2 takjes munt (fijngehakt)
  • 2 takjes peterselie (fijngehakt)
  • 1 rode ui (fijngesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
  • 200 g rijst (gekookt)
  • 0.5 bio citroen (alleen de schil, geraspt)
  • 50 g rozijnen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 100 ml passata
  • 50 ml water
  • 50 ml olijfolie
  • 4 el panko (Japans paneermeel)
  • 50 g kalamata olijven
  • 100 g feta

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten zo goed mogelijk. Laat de stelen zitten. Bestrooi de binnenkanten met wat zout en laat ca. 20 minuten staan. Meng intussen het gehakt goed met de munt, de peterselie, de rode ui, de knoflook, de gekookte rijst, de citroenschil, de rozijnen, het paprikapoeder, zout en peper.

  2. Dep de paprika’s aan de binnenkant droog met keukenpapier en vul ze met het gehaktmengsel; het mag er ca. ½ cm bovenuit steken. Leg de paprika’s naast elkaar in een ovenschaal. Schenk de passata, het water en de olijfolie in de schaal. Bestrooi het geheel met de panko en bak ca. 1 uur en 20 minuten in de oven. Verlaag na ca. 30 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).

  3. Neem de paprika’s uit de oven. Bestrooi met de olijven en verkruimel de feta erboven.

Receptuur: Ajda Mehmet & Willem van Santen Fotografie: Willem van Santen Styling: Susi Gastro Studio

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!