Gevulde paprika recepten

Gevulde paprika’s zijn inmiddels een echte klassieker in onze Hollandse keukens. Het is echt zo’n gerecht waar je steeds op terug grijpt wanneer je snel een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten. Maar waar vul jij ze eigenlijk mee? Wij hebben onze favoriete variaties voor je op een rijtje gezet. Met deze gevulde paprika recepten heb jij altijd inspiratie bij de hand!

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gevulde paprika’s met halloumi

Wat dacht je van paprika’s gevuld met parelgerst? In combinatie met de halloumi en harissa voelt deze maaltijd haast mediterraans aan. Wanneer je dit gerecht buiten eet, waan jij je zowat op vakantie.

> naar het recept: gevulde paprika’s met halloumi

Gevulde paprika’s met halloumi

Gevulde paprika’s met chipotlesalsa

Wanneer je een paprika gaart, wordt de groente lekker zoet. Dit gaat heerlijk samen met een beetje pit. Houd jij niet zo van de hitte? Voeg dan wat minder jalopenõ’s toe.

> naar het recept: gevulde paprika’s met chipotlesalsa

Gevulde paprika’s met chipotlesalsa

Pittige gevulde puntpaprika

Weinig tijd? Dit eenvoudige recept heb je binnen een mum van tijd op tafel staan. En het beste? Je hebt slechts 6 ingrediënten nodig. Perfect om te maken na een drukke werkdag.

> naar het recept: pittige gevulde puntpaprika

gevulde paprika recepten

Gevulde paprika’s

Neem eventjes de tijd voor dit recept. Alleen wanneer je de paprika’s lang genoeg in de oven gaart, gaat de mozzarella mooi smelten en krijg je een heerlijk smeuïg mengsel.

> naar het recept: gevulde paprika’s

gevulde paprika recepten

Geroosterde paprika’s met olijven

Met dit gerecht krijgt elke doordeweekse avond een vakantietintje, zeker als je buiten kunt eten. Probeer nu deze geroosterde paprika’s met olijven en geitenkaas!

> naar het recept: geroosterde paprika’s met olijven 

Geroosterde paprika’s met olijven en geitenkaas

Gevulde puntpaprika’s

Extra speciaal is om de paprika’s niet alleen te vullen maar ook te frituren. Geef ze een jasje door ze door het beslag te halen en goudbruin te frituren. Daar maak je indruk mee!

> naar het recept: gevulde puntpaprika’s

puntpaprika

Lees ook: 5x de lekkerste recepten met paprika