Gevulde paprika’s met lamsgehakt
Gemiddeld
ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten zo goed mogelijk. Laat de stelen zitten. Bestrooi de binnenkanten met wat zout en laat ca. 20 minuten staan. Meng intussen het gehakt goed met de munt, de peterselie, de rode ui, de knoflook, de gekookte rijst, de citroenschil, de rozijnen, het paprikapoeder, zout en peper.
Dep de paprika’s aan de binnenkant droog met keukenpapier en vul ze met het gehaktmengsel; het mag er ca. ½ cm bovenuit steken. Leg de paprika’s naast elkaar in een ovenschaal. Schenk de passata, het water en de olijfolie in de schaal. Bestrooi het geheel met de panko en bak ca. 1 uur en 20 minuten in de oven. Verlaag na ca. 30 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
Neem de paprika’s uit de oven. Bestrooi met de olijven en verkruimel de feta erboven.