Gevulde paprika uit de oven
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel en snipper de ui. Schrap de winterpeen en snijd hem in kleine blokjes. Was de paprika’s. Verwijder van 2 paprika’s de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olijfolie en fruit er de ui, de wortel en de paprikablokjes ca. 5 minuten in. Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes.
Voeg de rijst en de tijm toe aan de groente en fruit nog ca. 2 minuten. Blus het geheel af met de bouillon. Leg een deksel op de pan en kook de rijst in ca. 20 minuten op laag vuur gaar.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de 4 overige paprika’s en halveer ze in de lengte. Verwijder de zaadlijsten. Leg de paprikahelften op een bakplaat.
Als het goed is, is de bouillon helemaal opgenomen door de rijst. Kook de rijst anders iets langer. Breng de rijst op smaak met zout en peper. Vul de paprika’s met het rijstmengsel. Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze op de rijst. Bak de gevulde paprika’s ca. 30 minuten in de oven.
Recept gevulde paprika
Al voelt het haast een beetje retro aan, gevulde paprika’s gaan nooit vervelen. Dit gevulde paprika recept maken we met rijst. Maar je kunt ze ook met couscous, (vega) gehakt of andere groenten vullen. De opties zijn eindeloos!
Vegetarische gevulde paprika
Doordat we in dit recept kippenbouillon gebruiken om de rijst in te garen, kun je dit recept niet als een vegetarische gevulde paprika bestempelen. Eet jij, of je gasten, geen vlees? Dan kun je het eenvoudig vegetarisch maken door groentebouillon te gebruiken. Daarnaast zijn er nog veel meer heerlijke vegetarische gevulde paprika recepten:
Geroosterde paprika’s met olijven en geitenkaas
Lekker doordeweeks! Met dit gerecht krijgt elke doordeweekse avond een vakantietintje, zeker als je buiten kunt eten. Probeer nu deze geroosterde paprika’s met olijven en geitenkaas!
Gevulde paprika’s met halloumi
Wat dacht je van paprika’s gevuld met parelgerst? In combinatie met de halloumi en harissa voelt deze maaltijd haast mediterraans aan.