Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Gevulde paprika’s met halloumi

Gevulde paprika’s met halloumi

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Wat dacht je van paprika’s gevuld met parelgerst? In combinatie met de halloumi en harissa voelt deze maaltijd haast mediterraans aan.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Wat dacht je van paprika’s gevuld met parelgerst? In combinatie met de halloumi en harissa voelt deze maaltijd haast mediterraans aan.

Bereiding

  1. Kook de parelgerst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht 170°C).

  2. Meng de halloumi met de lente-ui, de rode peper, de tomaten, de koriander, de harissa, 1 el olijfolie en royaal zout en peper.

  3. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder voorzichtig de stelen en de zaadlijsten. Leg de paprikahelften met de snij kant naar boven in een ovenschaal. Meng 1 el olijfolie met de knoflook en besprenkel de paprika’s ermee. Bestrooi de paprika’s met zout en peper, dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet ca. 30 minuten in de oven.

  4. Haal de ovenschaal uit de oven maar laat de oven aanstaan. Haal het folie eraf. Voeg de afgekoelde parelgerst en alle sappen uit de ovenschaal toe aan het halloumimengsel en roer alles goed door elkaar. Vul de paprika’s met het mengsel en zet de ovenschaal onafgedekt nog ca. 30 minuten in de oven tot de gevulde paprika’s goed heet zijn.

Per portie: 509 kcal | 35 g koolhydraten | 24 g eiwit | 28 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (12 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!