Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Gevulde paprika’s met halloumi

Gevulde paprika’s met halloumi

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Kook de parelgerst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht 170°C).

  2. 2. Meng de halloumi met de lente-ui, de rode peper, de tomaten, de koriander, de harissa, 1 el olijfolie en royaal zout en peper.

  3. 3. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder voorzichtig de stelen en de zaadlijsten. Leg de paprikahelften met de snij kant naar boven in een ovenschaal. Meng 1 el olijfolie met de knoflook en besprenkel de paprika’s ermee. Bestrooi de paprika’s met zout en peper, dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet ca. 30 minuten in de oven.

  4. 4. Haal de ovenschaal uit de oven maar laat de oven aanstaan. Haal het folie eraf. Voeg de afgekoelde parelgerst en alle sappen uit de ovenschaal toe aan het halloumimengsel en roer alles goed door elkaar. Vul de paprika’s met het mengsel en zet de ovenschaal onafgedekt nog ca. 30 minuten in de oven tot de gevulde paprika’s goed heet zijn.

Per portie: 509 kcal | 35 g koolhydraten | 24 g eiwit | 28 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)