Advertentie
Zelf harissa maken: de klassieke versie
De basis van de saus bestaat uit rode pepers, knoflook, zout, olie en verschillende kruiden. Als je zelf harissa gaat maken, kun je kiezen uit verschillende recepten. Dit is onze favoriet: Halveer 6 rode pepers en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pepers fijn. Rooster 1 tl komijnzaad en 1 tl korianderzaad en maal ze fijn in een vijzel. Pel en snipper 2 teentjes knoflook. Maal alle ingrediënten met 1 tl zout en 1 el olijfolie in een vijzel of keukenmachine tot een fijne pasta. Breng op smaak met citroensap.
Iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Zelf harissa maken: variatie
Wil je een keer iets anders proberen? Maak dan eens de groene variant. Rooster 1 tl komijnzaad en 1 tl korianderzaad in een droge koekenpan. Doe het in een vijzel, laat afkoelen en maal het grof. Doe het mengsel in een keukenmachine. Hak 3 lente-uitjes en 1 teen knoflook grof en voeg ze samen met 2 jalapeño’s, ½ bosje koriander, ½ bosjes peterselie, het sap en de schil van 1 citroen, 4 el olijfolie, zout en peper toe aan het mengsel. Mix het glad. Voeg een scheutje water toe als de harissa te dik is. Lekker met gebakken aardappels.
Wat maak je met harissa?
Zin om een lekker recept te maken? We’ve got you covered! Probeer deze gerechten maar eens uit:
Zalm met harissa en saffraanboter
De smaken van zalm en saffraan gaan goed samen, zeker als je dit ook nog eens combineert met zelfgemaakte harissa. Probeer maar eens uit met dit fijne recept.
Geroosterde zoete aardappels met harissayoghurt
Geroosterde aardappels heb je vast weleens gegeten, maar wat dacht je van geroosterde zoete aardappel? De zoete en diepe smaken gaan perfect samen met de harissayoghurt wat ons betreft.
Harissakip met bulgur uit Slow
Kip, harissa en bulgur. Klinkt net zo lekker als dat het is, al is het misschien nog wel lekkerder zelfs.
Lees ook:
Onze tips
Alles over au bain-marie smelten en waarom het zo handig is
100% foolproof: stap-voor-stap de perfecte biefstuk bakken
Sterrendessert
De perfecte lamsrollade maken in 7 simpele stappen
Wijn & spijs: zo kies je deze kerst de juiste wijn bij je kerstdiner
Krokante aardappels: tips en recept
Zo kun je zelf pecan pie maken voor Thanksgiving
Vegetarisch stoofpotje: waar moet je op letten?
Stoven en smoren: wat is het verschil?
Kaasfonduepan schoonmaken: zo doe je dat snel
Stoofpotje maken: veelgemaakte fouten én oplossingen
Maak zélf buñuelos met de tools van Plate-it
Kruidnoten bakken: zo doe je dat
Oliebollen bewaren en opwarmen: zo blijven ze het lekkerst
Dit is dé manier om bloemkool te gratineren
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.