
Zelf harissa maken: de klassieke versie
Lees verder na de advertentie
De basis van de saus bestaat uit rode pepers, knoflook, zout, olie en verschillende kruiden. Als je zelf harissa gaat maken, kun je kiezen uit verschillende recepten. Dit is onze favoriet: Halveer 6 rode pepers en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pepers fijn. Rooster 1 tl komijnzaad en 1 tl korianderzaad en maal ze fijn in een vijzel. Pel en snipper 2 teentjes knoflook. Maal alle ingrediënten met 1 tl zout en 1 el olijfolie in een vijzel of keukenmachine tot een fijne pasta. Breng op smaak met citroensap.
Iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Zelf harissa maken: variatie
Wil je een keer iets anders proberen? Maak dan eens de groene variant. Rooster 1 tl komijnzaad en 1 tl korianderzaad in een droge koekenpan. Doe het in een vijzel, laat afkoelen en maal het grof. Doe het mengsel in een keukenmachine. Hak 3 lente-uitjes en 1 teen knoflook grof en voeg ze samen met 2 jalapeño’s, ½ bosje koriander, ½ bosjes peterselie, het sap en de schil van 1 citroen, 4 el olijfolie, zout en peper toe aan het mengsel. Mix het glad. Voeg een scheutje water toe als de harissa te dik is. Lekker met gebakken aardappels.
Wat maak je met harissa?
Zin om een lekker recept te maken? We’ve got you covered! Probeer deze gerechten maar eens uit:

Zalm met harissa en saffraanboter
De smaken van zalm en saffraan gaan goed samen, zeker als je dit ook nog eens combineert met zelfgemaakte harissa. Probeer maar eens uit met dit fijne recept.

Geroosterde zoete aardappels met harissayoghurt
Geroosterde aardappels heb je vast weleens gegeten, maar wat dacht je van geroosterde zoete aardappel? De zoete en diepe smaken gaan perfect samen met de harissayoghurt wat ons betreft.

Harissakip met bulgur uit Slow
Kip, harissa en bulgur. Klinkt net zo lekker als dat het is, al is het misschien nog wel lekkerder zelfs.
Lees ook:
Onze tips

Kerntemperatuur kip: zo check je of hij gaar is zonder te snijden

Spaanse sangria maken: tips & recepten

Juli op z’n best: dit zijn de groenten en fruit van het seizoen

Van zure room tot crème fraîche: alle soorten room uitgelegd

Kersen ontpitten: zo doe je dat supersnel

Dit is waarom je kersen nooit in de koelkast moet bewaren

Dit is de perfecte temperatuur voor de barbecue (en zo hou je ‘m stabiel)

Bubbels met een budget: bestaat er ook goedkope champagne?

Zuid-Amerikaanse klassieker: dit moet je weten over ceviche

Wat is maple syrup en wat kun je ermee?

Spinazie koken: zo doe je dat

Zo houd je fruitvliegjes weg uit je keuken: 10 slimme tips

De marinadehack die iedere BBQ-liefhebber moet kennen

Waarom jouw kip van de BBQ altijd droog is (en hoe je het oplost)

Van sangria tot clara: deze Spaanse drankjes moet je proeven

Jord Althuizen: “Deze BBQ basics mag je niet missen”
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.